4 redenen waarom een parasolhoes onontbeerlijk is

Tijdens de zomer bloeit in elke tuin wel een kleurrijke parasol. Wie volop van zijn tuin of terras wil genieten, kan eigenlijk niet zonder. Niet alleen beschermt een parasol je tegen de zon, maar het geeft ook een fleurig accent aan je tuin en lokt je steeds weer naar buiten.

Parasol strand
© Pixabay.com

Zo belangrijk als parasols in de zomer, zijn parasolhoezen in de winter. Ook wanneer het kouder en regenachtig wordt, mag je je parasol niet vergeten. Een goede bescherming met een geschikte hoes is onontbeerlijk om in de zomer weer te kunnen genieten. Parasol-shop.nl, dat het grootste aanbod parasols heeft van de hele Benelux, legt je uit waarom.

Beschermt tegen vuil

Laat je parasol eens een paar weken dichtgevouwen staan en klap hem dan weer open. Je staat ervan te kijken hoeveel viezigheden het ding heeft verzameld. Regenstrepen, groene aanslag, vogelpoep: het verschuilt zich allemaal in de plooien van het doek. De oplossing is simpel en ligt voor de hand: trek er een hoes over en er kan geen vuil meer aan.

Voorkomt verkleuring

Een parasolhoes voorkomt verkleuring, meer nog: voorkomt ongelijkmatige verkleuring, wat nog veel erger is. Wanneer je parasol dichtgevouwen is, komen bepaalde delen van het doek nog in contact met het daglicht, terwijl andere delen veilig aan de binnenkant in het donker zitten. Daglicht verbleekt textiel, dus je kunt het al raden: klap je parasol ’s zomers weer open en je kunt zo zien welk stuk aan de binnenkant heeft gezeten en het welke aan de buitenkant. Een parasol met strepen is mooi, maar deze strepen wil je niet.

Parasol
© Pixabay.com

Beschermt tegen windvlagen

Ook in gesloten toestand is een parasol nog onderhevig aan wind. De flappen textiel die aan de buitenkant hangen, vangen de wind nog steeds op. Als de wind zich eronder zet, kan het doek scheuren en is je mooie parasol klaar voor het containerpark. Wanneer je een hoes gebruikt, heeft de wind geen vat op de strakke ronding en stroomt deze er gewoon langs. Geen losse flappen die hangen te wapperen, geen schade aan je mooie parasol.

Ook belangrijk voor binnen

Ook wie zijn parasol ’s winters binnen bewaart, gebruikt maar beter een hoes ter bescherming tegen vuil en beschadiging. Onder een afdak of in een schuurtje of garage kan je namelijk ook niet voorkomen dat het parasoldoek vuil wordt. Vaak wordt de parasol ook nog tussen andere spullen gestapeld, waar je in de winter niets mee kunt doen en die allemaal liggen of staan te wachten op de volgende zomer. Op die manier kunnen eventueel scherpe voorwerpen het doek beschadigen. Een parasolhoes biedt hier alweer de oplossing. Of bewaar jij jouw parasol in de glazenkast, misschien?

Nog enkele weetjes

Parasolhoezen bestaan er in verschillende materialen, maten en kwaliteiten. Sommige kunnen alleen binnen gebruikt worden, andere zijn dan weer geschikt om het hele jaar door buiten te staan. Je keuze hangt volledig af van wat jij nodig hebt.

Wil je je parasol opbergen in zijn hoes, zorg er dan voor dat de parasol goed droog is. Trek geen parasolhoes over een vochtig doek, want na verloop van tijd kan hierdoor schimmel ontstaan op de parasol en aan de binnenkant van de hoes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *