Samen tijd doorbrengen

‘Vroeger was alles beter’ hoor je wel vaker zeggen en als het aankomt op ‘vroeger deden mensen meer samen’ is zal niemand dat kunnen ontkennen. Toen het leven nog niet zo hectisch was en minder duur, konden gezinnen rondkomen met één loon, meestal dat van vader. Moeder bleef thuis om voor hun kroost en het huishouden te zorgen en als paps thuis kwam was heel het huis aan kant. Tegenwoordig gaat het er heel anders aan toe en moeten ouders vaak allebei uit werken om alle vaste en niét vaste lasten te betalen.

Samen tijd doorbrengen
© Pixabay.com

Toen moeders tijd hadden voor de was en plas was er ook meer tijd om samen met het gezin door te brengen. Er moest niet nog gauw ‘s avonds gestreken worden en de weekends dienden niet om de achterstand in poetswerk bij te werken. Weekends waren er om er samen op uit te trekken, om iets leuks te gaan doen want dat kon toen nog, met één loon.

Hoeveel tijd je als stel of gezin doorbrengt varieert sterk van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben er nood aan om alles samen te doen, anderen hebben zelfs een aparte slaapkamer of een plek in het huis waar men zich kan terug trekken. Alles hangt er van af wat jij en je partner als waardevol en nodig ervaren. Ben jij iemand die veel ruimte nodig heeft om jezelf te zijn of, het omgekeerde, iemand die voortdurend de verbondenheid wil voelen dan zal jouw partner daar rekening mee moeten houden. Besef wel dat tijd die je met elkaar doorbrengt een meerwaarde kan zijn voor een relatie. Nooit dingen met z’n tweetjes doen en je allebei apart ontplooien gaat zich met de tijd wreken op jullie verstandhouding.

Samen
© Pixabay.com

De tijd die je doorbrengt in elkaars gezelschap is belangrijk maar niet enkel dàt. Veel belangrijker is hoe waardevol je die tijd spendeert en hoe leuk je het hebt met elkaar. Misschien moeten jullie maar eens aan een bucket list beginnen waarop elk van jullie ideeën kan aanbrengen om leuke dingen te doen met elkaar. Dit kan gaan van een bezoekje aan de bioscoop of de zoo tot, voor meer avontuurlijke stellen, bungee springen of een tochtje met de kajak. Veel zal afhangen van het budget maar met twee iets leuks gaan doen hoeft per definitie niet duur te zijn. Denk maar aan een lange fietstocht maken of picknicken in de natuur. Het komt er op neer om, ook buiten de vier muren van jullie huis, gezellig over andere dingen te kunnen praten dan rekeningen die nog moeten betaald worden of wat er vanavond op tafel komt.

Maak kaartjes met leuke me-time evenementjes en stop ze in een zak of een bokaal zodat je, ergens midden in de week, er eentje uit kunt halen voor het volgende weekend. Wie weet welke hilarische momenten jullie nog staan te wachten als je allebei dit avontuur aangaat en.. stop er ook een aantal we-momentjes zonder kinderen bij. Wellicht geeft dit, tussen de vier muren van jullie slaapkamer, ook een boost aan jullie relatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *