Gezellige kussens voor bank en bed

Het is weer die tijd van het jaar waarin ik de gezelligheidsfactor van mijn woning wil verhogen – of dat nu twinkelende lichten zijn, een nepbontje of zachte fluwelen kussens – het maakt deze langere avonden allemaal iets magischer. Bovendien is het toevoegen van nieuwe kussenslopen aan je ruimte een van de snelste manieren om je bank of bed een kleine make-over te geven. Je kunt ze met de seizoenen aan- en uittrekken, maar misschien wil je deze fluwelen kussens nooit opbergen! Als je toegang hebt tot een naaimachine en een rechte lijn kunt naaien, kun je je bank vullen met deze weelderige, gewatteerde fluwelen kussens voor een beetje meer cosyness.

Gezellige kussens voor bank en bed
© Pixabay.com

Je hebt nodig:
– roze fluwelen stof
– kussensloop
– naaimachine en draad
– stevige schaar om stof mee te knippen
– krijt of marker
– snijmat van acryl (optioneel)

Omdat deze kussens iets groter zijn, ga ik het proces delen om de gouden versie van het kussen met gewatteerde lijnen te maken met een kleiner monster. Het is een grootte van 6 “x 6” in plaats van 16 “x 16”. Ongeacht het formaat kussen dat u wilt maken, snijd de stof in dezelfde grootte als de kussensloopt. Je wilt geen inch toevoegen om het te passen, anders is het los en slap. Dit weet ik uit ervaring!

Stap één:
Knip voor een kussen van 40 cm een stuk stof van 40 cm x 40 cm voor de voorkant. Snijd vervolgens nog twee stukken van 30 cm x 40 cm voor de achterpanden. U wilt dat uw twee achterstukken elkaar minstens 12 cm overlappen. Voor diagonale strepen op uw kussen, draait u uw vierkante stuk van 40 op 40 zo dat de fluwelen kant naar beneden is gericht. Gebruik je acrylliniaal en snijmat om rechte lijnen zo ver uit elkaar te trekken als je wilt voor je ontwerp. Houd het gewoon consistent en het ziet er geweldig uit! Als je een sterontwerp wilt, gebruik je je acrylliniaal om een ​​verscheidenheid aan stervormen aan de achterkant te tekenen. Zorg er wel voor dat je aan het begin en einde van een steeklijn terugstikt om te voorkomen dat je steken losraken.

Kussens
© Pixabay.com

Stap twee:
Volg je steeklijnen met je naaimachine en knip je uiteinden bij wanneer je klaar bent.

Stap drie:
Vouw voor elk van de twee achterzijden een van de lange randen een anderhalve cm omlaag en vervolgens weer anderhalve cm. Pin op zijn plaats. Naai langs de gevouwen rand. Zorg ervoor dat je op de verkeerde kant vouwt zodat de goede kant van de stof zichtbaar is nadat je het geheel aan elkaar hebt genaaid.

Stap Vier:
Plaats een van de achterzijden op het voorpand zodat de goede kanten naar elkaar toe wijzen. Speld op zijn plaats langs drie randen.

Stap vijf:
Herhaal dit met de tweede achterkant. Pin op zijn plaats. Stik helemaal rond de omtrek van je kussen zodat je beide stukken naait. Verwijder de spelden.

Stap zes:
Keer het kussen met de goede kant naar buiten, steek de hoeken naar buiten en plaats je kussen in de sloop. Schud het kussen op en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *