Leuke oorbellen maken in fruitvorm met rocailles en vilt

Ik ben dol op hoe deze kleine fruit oorbellen zijn geworden! Toen ik de ontwerpen aan het plannen was, dacht ik dat ik de citroenen het beste zou willen, maar ik denk dat de kleine sinaasappels mijn favorieten bleken te zijn. Tenminste, dat zijn degenen die ik het meest heb gedragen sinds ik deze heb gemaakt. Maar zoals ik al zei, er zijn een miljoen verschillende ontwerpen die je kunt maken omdat rocailles zeer veelzijdig zijn om mee te werken. Ze zijn namelijk klein en in vrijwel iedere kleur te verkrijgen.

Leuke oorbellen maken in fruitvorm met rocailles en vilt
© Wikipedia.org

Als je nog nooit met rocailles hebt gewerkt, zou ik vooral willen zeggen dat het veel kan lijken op borduren, alleen dan met kleine kralen. En als je nog nooit hebt geborduurd, is het net als heel eenvoudig handsteken. Eenvoudig, maar afhankelijk van de schaal van je project en je ontwerp, kan het tijdrovend zijn.

Benodigdheden:
– Beads
– Kralengaren of borduurgaren
– Kralen naald
– gekleurd vilt
– gekleurde stof die stevig is en niet rafelt *
– Stof schaar
– Superlijm (controleer het etiket, u wilt iets dat met stof en metaal werkt)

Ik hou er ook van om een ​​kookblad te bedekken met vilt en te gebruiken als mijn werkoppervlak. Je zult af en toe kleine kralen laten vallen, en het is frustrerend als deze over de tafel rollen en op de vloer belanden waar je ze moeilijk kunt vinden. Deze opstelling is een uitkomst. Ik hou er ook van om mijn kralen in kleine bakjes op te slaan en van hieruit te werken, omdat het veel gemakkelijker is dan proberen te werken vanuit hun originele verpakkingszakjes.

* Elke stof die stevig is en niet rafelt, werkt voor de achterkant van je oorbellen. Ik heb de patches gebruikt, omdat ze perfect zijn voor dit project, hoewel het compleet anders is dan waarvoor ze worden verkocht. Misschien heb je al wat stof over in huis dat hier ook voor kan werken.

Stap één:
Maak indien nodig je patronen en knip vervolgens je vilt uit. Mijn ontwerpen waren fruitvormen. Ik wilde kleinere, delicaat ogende oorbellen voor dit project, maar ik wilde niet dat ze zo klein waren dat je niet kon vertellen wat ze waren. Dus het maken van een papieren patroon heeft me geholpen, maar misschien is dat niet nodig voor jou. Hoe dan ook, als je klaar bent, knip je de ontwerpen uit in de kleurenvilt.

Vilt
© Pixabay.com

Stap twee:
Naai de kralen op hun plaats. Net als borduurwerk voeg je kleine hoeveelheden kralen aan de draad toe en naai je deze in jouw ontwerp. Als je ontwerp vaak van kleur verandert, naai je misschien slechts één kraal per keer. Maar als je gebieden hebt die allemaal in één kleur zijn, kun je meer kralen tegelijk toevoegen en er dan omheen naaien om ze op hun plaats te houden op je vilt. Maak je geen zorgen over de achterkant van het vilt dat er rommelig uitziet of knopen heeft om dingen op hun plaats te houden. Als je hele ontwerp allemaal kralen is, geweldig, maar ik besloot om heel kleine stoffen bladeren samen met de rocailles toe te voegen om een andere textuur te geven. Als je nog andere elementen zelf wilt maken, doe dat dan nu ook. En als je je zorgen maakt over het tonen van de stiksels, kun je gekleurde draad gebruiken die overeenkomt met je kralen of vilt.

Stap drie:
Werk de oorbellen af door een achterstuk van stevige, niet-rafelende stof en een oorbeleinde vast te lijmen. Controleer het etiket op de lijm die je gebruikt en zorg ervoor dat deze volledig droog / hard is. Ik gebruik graag sneldrogende lijmen.

En zo kun je prachtige oorbellen van rocaille en vilt eenvoudig zelf maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *