Dit is het snelste vervoermiddel om je in de stad te verplaatsen

Auto’s zijn in onze huidige maatschappij niet meer weg te denken. Je ziet ze overal en iedereen heeft wel een auto tot zijn of haar beschikking. Daarom wordt meestal gekozen voor de auto om je te verplaatsen, zelfs voor de korte afstanden. Dit zorgt ervoor dat de centrums van steden een erg druk autoverkeer hebben. Dat is natuurlijk niet veilig en zorgt voor veel files. Hierdoor is de auto, hoewel dat wel zo lijkt, niet de snelste manier om je in een stad te verplaatsen.

Dit is het snelste vervoermiddel om je in de stad te verplaatsen
© Pixabay.com

De fiets is de oplossing
De fiets is deze dagen het belangrijkste vervoermiddel. De fiets werd vroeger vaak alleen gebruikt voor kortere afstanden, maar tegenwoordig is de fiets steeds populairder aan het worden. Juist voor de korte afstanden is de fiets erg geschikt. Daarom is de fiets het snelste vervoermiddel waarmee je je kunt verplaatsen in de stad. Fietsen is erg gezond en ook nog eens goed voor het milieu. Een ander groot voordeel van fietsen, is dat je geen last hebt van files en dat je niet de grote zoektocht naar een geschikte parkeerplaats hoeft af te leggen.

Vervoer voor langere afstand
Als je vervoer moet hebben voor een wat langere afstand kun je beter kiezen voor het openbaar vervoer, zoals de tram, metro of de bus. Vaak blijft het fietsen echter de snelste manier om je bestemming te bereiken, doordat het openbaar vervoer ook te maken krijgt met files.

Maatregelen veilige binnenstad
De modernere steden spelen op dit proces in door meer ruimte te creëren voor de fietsers en auto’s te weren. De steden worden voorzien van voldoende fietsstallingen, waardoor je makkelijk je fiets kwijt kan. Ook wordt de snelheid van straten in de binnenstad verlaagd naar 30 km/h. Op deze manier wordt de auto alleen nog nodig voor echt noodzakelijke verplaatsingen. Hierdoor wordt fietsen steeds vaker de snelste manier om je te verplaatsen van punt A naar punt B. Fietsen is niet alleen gezond en goed voor het milieu zoals eerder gezegd, het is ook nog eens erg goedkoop en het geeft je een goed gevoel.

Vervoer in de stad
© Pixabay.com

Deelfietsen
De fiets is dus bezig aan een echte heropleving. Fietsen worden net zoals kleding een manier om je persoonlijkheid te uiten. Grote steden maken gebruik van deze opleving door het mogelijk te maken om fietsen te verhuren/lenen. Dit worden ook wel deelfietsen genoemd. Deze deelfietsen kunnen bijdragen aan een bereikbare en gezonde stad. Met het systeem van de deelfietsen kun je je eigen vervoer helemaal regelen zoals jij dat wil via je smartphone. Je kan de fietsen vinden via bepaalde apps. Via deze apps kun je de fietsen ook huren. De deelfietsen worden in fietsenrekken geplaatst op verschillende plekken door de stad heen en worden ook neergezet op treinstations. Het doel van de deelfietsen is het stimuleren van schoner vervoer en het wordt makkelijker om slim en duurzaam te reizen. Sommige steden beginnen ook met het inzetten van elektrische deelscooters. Deze kunnen ook gehuurd worden via een app. Dit is natuurlijk ook een snelle manier om je te verplaatsen binnen een stad en dit zal ook steeds meer de toekomst worden. Voor nu blijft de fiets het snelste vervoermiddel om je te verplaatsen in een stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *