Leuke treinreizen die je vanuit België kunt maken

Vanuit België kun je heel veel leuke treinreizen maken. Reizen met de trein is niet alleen fijn maar vaak ook veel voordeliger dan andere vervoersmiddelen. Als je met de wagen gaat kost dit je niet alleen veel benzine, maar moet je vaak ook voor parking betalen. Met de trein heb je deze ongemakken niet. Een leuke bestemming om vanuit België te ontdekken is Nederland. Nederland heeft veel toffe steden en plaatsen die je heel gemakkelijk vanuit België kunt bereiken. We hebben er een paar voor jou op een rijtje gezet. Ga je een op weekendtrip naar het noorden dan kun je zelfs meerdere plaatsen tijdens één trip afstrepen.

Leuke treinreizen die je vanuit België kunt maken
© Pixabay.com

1. Ontdek Delft
Delft is één van Nederlands oudste steden en tevens is het de eerste Nederlandse stad die de Nederlandse Staat stadrechten heeft toegekend. Deze pittoreske stad in de Randstad is vanuit Antwerpen met de trein binnen 1,5 uur te bereiken. Delft heeft veel te bieden voor cultuur en geschiedenis liefhebbers. De stad heeft ook een waardevolle betekenis voor het Nederlandse Koninklijkhuis. Waarom dit is? Bezoek de stad en ontdek het zelf door een begeleide wandeltour door het centrum te maken. Met twee prachtige kerken, verschillende historische hofjes en gezellige koffiebars is dit dé perfecte plek voor een dagje Nederland.

2. Ontdek Rotterdam
Rotterdam is de grootste havenstad van Nederland. Het is een hele dynamische en multiculturele stad waar veel te beleven valt. Rotterdam is vanuit België ook heel makkelijk met de trein te bereiken. Vanuit Antwerpen en Brussel kun je zonder over te stappen naar Rotterdam reizen. Rotterdam ligt op een klein uurtje van de Belgische grens. Wanneer je in Rotterdam bent mag je de Markthal niet missen. In deze overdekte hal kun je veel verschillende internationale mini ‘food stalletjes’ vinden. Zo ontdek je in één middag de Surinaamse, Nederlandse, Turkse en Japanse keuken om er maar een paar op te noemen.

Texel Nederland
© Pixabay.com

3. Ontdek Texel
De waddeneilanden zijn gigantisch populair bij de Nederlandse en Duitse bevolking. Ook zien we de laatste jaren een grote toename van Belgische reizigers die deze eilanden graag ontdekken. Het hoofdeiland, tevens het grootste en drukste eiland is Texel. Als je naar Texel wilt reizen zul je eerst naar het noordelijkste puntje van de provincie Noord-Holland moeten reizen: Den Helder. Deze reis kun je met de trein ondernemen. Vanuit het station Den Helder pak je de bus naar de haven en in de haven pak je de Ferry naar het eiland Texel. Je bent een tijdje onderweg maar dan heb je ook wat. Prachtige witte stranden, grote duinen en een internationaal park gevuld met bijzondere flora en fauna.

4. Ontdek Groningen
Groningen is een echte studentenstad. De stad Groningen ligt in de gelijknamige provincie Groningen. Het is het andere noordelijkste puntje van het land. Groningen is een hele gezellige stad en de perfecte locatie voor je vriendinnenweekend weg, een weekend weg met je partner of voor je vrijgezellenfeest. Er zijn veel leuke cafés en barretjes waar je je kunt vermaken. Ook zijn er heel veel leuke restaurantjes waar je overheerlijk kunt dineren. Groningen wordt vaak vergeleken met Gent. Een gezellige (studenten) stad waar zowel jong als oud zich prima kan vermaken. Je bent wel een tijdje onderweg. Met de trein reis je vanaf de Nederlandse grens nog ruim 3,5 uur naar het Noorden. Maar eenmaal daar zul je zien dat het de reis meer dan waard is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *