Eenvoudig online boeken bestellen

De dagen worden korter, de regen giert om het huis. Tijd om je lekker terug te trekken op de bank onder een dekentje. Met een kop thee en een goed boek natuurlijk! Gelukkig kun je vrijwel alle boeken die je maar zou willen lezen, eenvoudig online bestellen.

Eenvoudig online boeken bestellen
© Pixabay.com

Bol.com

De grootste boekenleverancier van lezend Nederland heeft ook heel wat Belgische fans. Nederlands, Engels, fictie, non-fictie, kinderboeken; de kans is groot dat je bij bol.com vindt wat je zoekt. De website werkt relatief eenvoudig. Heb je zin in boeken uitzoeken, maar nog even geen geld, dan kun je een verlanglijstje maken op de site. Op een later moment kun je dan alsnog je boeken bestellen. Of ze cadeau vragen natuurlijk!

Bol.com berekent verzendkosten voor een bestelling onder de twintig euro. Gelukkig verkopen ze ook allerlei noodzakelijke huishoudelijke artikelen, vaak met aantrekkelijke korting. Bijvoorbeeld wasmiddel of tandpasta. Het is een kleine moeite je bestelling aan te vullen tot een bedrag boven de twintig euro, zodat je nooit bestelkosten betaalt.

Je kunt je boeken thuis laten bezorgen. Maar als je weinig thuis bent, kun je ze ook bij een afhaalpunt (bijvoorbeeld een supermarkt) laten bezorgen. Zo hoef je nooit langer op je boeken te wachten dan nodig is.

Als je vaker bij bol.com bestelt, zal het algoritme van de webshop suggesties doen op basis van jouw leesvoorkeuren. Deze suggesties zijn verrassend accuraat! Verder krijg je regelmatig een kortingscode, bijvoorbeeld met je verjaardag. Ook online zijn er behoorlijk wat kortingscodes te vinden.

Bij bol.com kun je ook e-boeken bestellen. Die kun je niet alleen op je e-reader lezen, maar ook op je telefoon of tablet door het installeren van een gratis app. Voordeel is dat je dan je boek met één muisklik in handen hebt en dat je niet op de bezorging hoeft te wachten.

Boeken
© Pixabay.com

Amazon.de

Een alternatief voor bol.com is Amazon.de/nl. Vooral Engelstalige literatuur kan daar euro’s goedkoper zijn. Als je veel boeken koopt kan het de moeite waard zijn, daar eens te gaan neuzen. De website werkt minder organisch dan die van bol.com, maar dat is misschien ook een kwestie van wennen. Bezorgkosten wisselen per bestelling. Ook kun je kiezen hoe snel je de boeken geleverd wil hebben, tegen weer andere tarieven.

Als je de navigatie van de webshop eenmaal onder de knie hebt, valt wel op dat de keuze hier ook reuze is. Bij bepaalde niche markten (zoals science fiction en fantasy) is hun aanbod ongeëvenaard. Ook Amazon geeft suggesties, die de moeite waard zijn om op te volgen. Verder kun je bij heel veel boeken op Amazon de eerste paar bladzijden vast lezen, zodat je kunt inschatten of het boek wat voor je is. Een leuk extraatje zijn de leeslijsten, die andere lezers op de site plaatsen, vaak met uitgebreid commentaar en onderbouwing.

Marktplaats

Ben je op zoek naar een boek dat niet in omloop is? Het loont de moeite dan eens op Marktplaats te kijken. Je kunt ook een alert aanmaken. Als jouw boek dan wordt aangeboden, ontvang je een email. Nadeel van marktplaats is de vaak hoge bezorgkosten, omdat veel boeken niet door de brievenbus passen. Vroeger was een ander nadeel, dat je nooit zeker wist of je bestelde boek ook echt geleverd zou worden. Tegenwoordig kun je reviews van verkopers bekijken en zo een inschatting van de betrouwbaarheid van de verkoper maken.

Een gedachte over “Eenvoudig online boeken bestellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *