Laat het gras maar groeien

Je zit in de tuin en kijkt goed om je heen. Al gauw zie je dat er flink wat werk verricht mag worden in je tuin. Hetgeen waar je je het meest aan stoort, is het gras, of beter gezegd het gebrek aan gras. Het gazon zo goed als dood en is toe aan een grondige renovatie. Je besluit dat je je hier niet langer aan wilt storen en gaat aan de slag!

Laat het gras maar groeien
© Pixabay.com

Graszoden kopen

Nadat je je een uur hebt gestoord aan het gras in je tuin, besluit je om nieuw gras te kopen. Je stapt in de auto en rijdt naar tuincentrum Gent. Eenmaal daar aangekomen, zie je dat er veel mogelijkheden zijn. Zo zie je dat het niet alleen mogelijk is om nieuwe zoden te kopen, maar ook om het gras zelf in te zaaien. Nadat je je door het tuincentrum hebt laten informeren, besluit je toch om voor de graszoden te gaan. Wel besluit je dit keer om ervoor te zorgen dat het gras zo mooi blijft als op het moment van de aankoop. Wat dan van belang is, is de juiste onderhoud. Echter om je gras goed te onderhouden, zul je moeten kijken naar meerdere aspecten.

Gras verticuteren

Een van de manieren die ervoor kan zorgen dat je gras mooi blijft, is het regelmatig verticuteren van je gazon. Wanneer je het gras verticuteert, haal je eigenlijk het dode gras en mos uit je gazon. Dit kun je dan ook op meerder manieren doen. Wanneer je dit regelmatig doet, kun je dit klusje prima met de hand verrichten. Echter wanneer je hier wat langer mee wacht, kan het lonen om hier bepaald gereedschap voor aan te schaffen. Nadat je het dode gras en het mos uit je prachtige gazon hebt verwijderd, is het noodzakelijk om deze stukken opnieuw in te zaaien. Op die manier groeit er snel weer nieuw gras terug.

Laat het gras maar groeie
© Pixabay.com

Behoud de juiste zuurgraad!

Naast het regelmatig verticuteren, is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat je gazon de juiste zuurgraad behoudt. Door de juiste zuurgraad te hanteren, verbeter je de opname van voedingsstoffen en blijft de bodem in goede conditie. Een product dat kan helpen om de pH-waarde te verhogen is kalk. Door kalk op je gazon te strooien, zal het snel weer de juiste zuurgraad hebben en voorkomt dit dode stukken gras.

Je gazon bemesten

Wanneer het gras hoger wordt, beslissen de meeste mensen om het gras te maaien. Op deze manier ziet het gazon er een stuk verzorgder uit en kun je er fatsoenlijk doorheen lopen. Helaas ontstaat er door het maaien van gras een tekort aan enkele voedingsmiddelen in het gras. Het is daarom ook van belang om je gras regelmatig te bemesten. Voor het bemesten van de grond kun je kiezen tussen twee vormen van meststoffen: organische- en kunstmeststoffen. Organische meststoffen hebben over het algemeen de voorkeur. Dit omdat het vergeleken met kunstmeststoffen een stuk beter is voor de bodem. Wel is het van belang dat je je gazon niet te vaak bemest, dit levert namelijk geen extra voordelen op en kost je alleen maar tijd en geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *