Hoe richt je een thuiskantoor in?

Als zzp’er wil je ook een fijn thuiskantoor waar je lekker kunt werken. Dat begint natuurlijk met een mooi bureau en een goed zittende bureaustoel. Heel belangrijk. Maar nog belangrijker is dat de buitenwereld weet dat je een bedrijf hebt. Dat je glazenwasser bent of blogger.

Hoe richt je een thuiskantoor in
© Pixabay.com

Het is cruciaal dat jouw toekomstige klanten weten dat je bestaat. Dat kun je op een aantal manieren bereiken. In de buurt flyeren en visitekaartjes en folders neerleggen in de buurtsuper. Flyers hebben trouwens nog een ander voordeel: ze worden meegenomen naar huis waar ze op tafel komen te liggen en weer door nog meer mensen gezien en gelezen worden.

Kleuren

Om lekker op je eigen werkplek productief te zijn heb je gekozen voor de kleur blauw op de muren. Die werkt rustgevend en verhoogt je concentratie. Heb je gelijk minder last van stress. Hout op de vloer en een handig prikbord met de laatste nieuwtjes uit de schoonmaakwereld rechts naast je aan de muur. In de open boekenkasten zet je een heleboel mappen, allemaal in dezelfde kleur. Om de rust te bewaren. Je computer, printer en je mobieltje liggen klaar voor de eerste klanten.

Thuiskantoor
© Pixabay.com

Huisstijl

Maar die klanten moeten wel komen. Dat kun je bewerkstelligen door reclame te maken en je naamsbekendheid te vergroten. En die naamsbekendheid vergroot je vooral door een eigen huisstijl te kiezen die je overal in terug laat komen. Niet gewoon een paar enveloppen bedrukken maar ook je visitekaartjes, je flyers die je met je facturen mee stuurt, folders, afsprakenkaartjes, website, e-mail, LinkedIn, Facebook en prijsopgaven in je huisstijl vergroot de kans op nieuwe klanten. Bedenk leuke enveloppen met logo. Op die manier wordt je naam op allerlei plekken zichtbaar en zullen mensen zich jouw bedrijf herinneren. Bij de volgende keer dat hun ramen vies zijn zullen ze dan denken: Wat was de naam ook weer van dat nieuwe schoonmaakbedrijf in de buurt? Even op zijn flyer of bedrukte enveloppen kijken. GA er maar eens goed voor zetten, neem er de tijd voor. Een goede huisstijl is te belangrijk om even tussen neus en lippen door te doen. Als je die eenmaal bedacht hebt, kun je eenvoudig bedrukte enveloppen bestellen. Online promotionele enveloppen en omslagen drukken is tegenwoordig heel makkelijk. Ga snel aan de slag!

Een gedachte over “Hoe richt je een thuiskantoor in?

  • Permalink

    Fantastisch verhaal, ik ga naar reclameland.be om mijn enveloppen te laten bedrukken. Het leest ook lekker door trouwens.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *