Het belang van goede ventilatie in de badkamer

In de badkamer is vocht, heel veel vocht. Je wast jezelf er, je poetst daar je tanden, je gaat lekker in bad zitten spetteren en je staat er onder de douche. Heel veel water zorgt voor heel veel vocht. En vocht kan voor veel problemen zorgen. Die problemen wil je absoluut niet en daarom ventileer je de badkamer op de juiste manier.

Het belang van goede ventilatie in de badkamer
© Badkamerdepot.be

Maar ventileren gaat een stuk verder dan is alleen maar een raampje zo nu en dan open zetten. Vocht in de lucht gaat als condens op de koudere muren en het plafond zitten. Schimmels vinden vocht echt heerlijk en groeien snel op de muren en op de tegels. Ook onder de badkamerkastjes en radiatoren kunnen schimmels zich gaan nestelen. Een ander probleem van vocht is gladheid. Goed ventileren van de badkamer is daarom een noodzaak.

Douchen

Zo zijn er een aantal zaken waar je op kan letten bij een inloopdouche kopen. Gebrek aan ventilatie is een groot aandachtspunt. Schimmelvorming, vieze voegen tussen de mooie tegels, verkleuring van het plafond en vochtschade aan je nieuwe badkamermeubels zijn vervelende gevolgen. Maar een nog vervelender gevolg is dat vochtige lucht schadelijk is voor je gezondheid. Teveel vochtige lucht inademen kan ademhalingsproblemen en hoofdpijn veroorzaken.  

Het belang van goede ventilatie in de badkame
© Badkamerdepot.be

Ventileren

Ramen open doen tijdens het gebruik van de badkamer lost de problemen niet op. Koude buitenlucht zal naar binnen stromen maar ventileert niet en haalt ook niet het teveel aan vocht weg. Een systeem installeren die de opgewarmde lucht uit de badkamer en de rest van de woning adequaat afvoert, is een betere optie. Badkamerventilatie zorgt voor die juiste afvoer van vocht en tegelijkertijd de aanvoer van nieuwe frisse lucht. Met het gebruik van een inloopdouche ventilator houd je de badkamer veilig en gezond. Op deze manier zorg je ervoor dat schimmels zich niet meer kunnen vormen. Je badkamermeubels en inloop douchewanden blijven schoon en droog. Het is altijd verstandig om na het douchen met een wisser en een doek de badkamerwanden en de wanden van de inloopdouche te drogen. Zo help je mee aan een schoon milieu in je badkamer. De ventilator doet de rest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *