3 zaken waar een slotenmaker je ook bij kan helpen

Elk huis heeft wel een slot op een of meerdere deuren. Je wilt immers niet dat andere mensen zomaar binnen kunnen wandelen. Maar wat als er iets misgaat met de bijbehorende sleutel? Je bent je sleutel kwijt, of deze is kapot en zit vast in het slot.
Dan is het wellicht tijd om een slotenmaker erbij te halen. Deze kan in een handomdraai het betreffende slot vervangen, zodat je weer je huis binnen kan. Maar wist je dat een slotenmaker meer doet dan dat?
In dit artikel vertellen we je alles over het beroep slotenmaker, zodat jij weet wat het beroep precies inhoudt. Lees vooral verder!

© Pexels.com

Wat doet een slotenmaker nog meer?

Maar waarom heet een slotenmaker nou een slotenmaker? Nou simpelweg om de reden dat in vroegere tijden de slotenmaker zelf de sloten ontwierp en maakte. Tegenwoordig maken ze de sloten niet meer zelf, maar zijn ze gespecialiseerd in de sloten repareren. De eerste sloten stammen trouwens al uit de tijd van de Oude Grieken.
Maar de huidige slotenmakers doen meer dan sloten repareren:

  • 1. Omdat ze precies weten hoe sloten in elkaar zitten, kunnen ze je precies vertellen welke sloten het stevigst zijn en inbrekers buiten de deur kunnen houden. Een goede, gecertificeerde slotenmaker doet aan voorlichting over inbraakpreventie.
  • 2. Een slotenmaker verkoopt hang- en sluitwerk en monteert deze voor je. Goede sloten herken je aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Alleen sloten plaatsen is trouwens niet genoeg om het keurmerk te krijgen. De slotenmaker kan je precies vertellen welke aanvullende maatregelen nodig zijn om dit keurmerk ook daadwerkelijk te krijgen.
  • 3. Verder kan een slotenmaker eenvoudig sleutels bijmaken. Dus heb je een extra sleutel nodig? De slotenmaker maakt hem voor je.

Inbraken jaar in jaar uit

Dit jaar is het aantal inbraken in de provincie Limburg met zo’n 29 procent gestegen. In België is het aantal inbraken ook flink toegenomen in 2023. Zoek je een goede slotenmaker om je huis goed te beveiligen in deze regio’s? Dan kun je eenvoudig Googlen op Internet. Woon je in Limburg, kijk dan eens gerust over de grens voor een slotenmaker. Denk bijvoorbeeld eens aan een slotenmaker Genk of een
slotenmaker Gent. Over de grens kijken kan soms lonen. Pas wel op voor malafide slotenmakers; deze zijn onnodig duur! Maar hoe herken je nou een onbetrouwbare slotenmaker?

© Pexels.com
  • Ze werken met een tussenpersoon. Dus er komt iemand anders langs dan met wie je hebt gesproken.
  • Malafide slotenmakers hebben vaak woorden als ’24/7′ of ‘snel’ in hun naam zitten. Of ze gebruiken plaatsnamen of een achternaam in hun naam. Zie je één van die woorden: dan kan het een rode vlag zijn.
  • Vaak moet je een 085-nummer bellen, in plaats van een regionaal nummer. Al is dat in sommige gevallen anders.
  • Over het algemeen lijken de websites erg op elkaar (en zijn nep) als ze worden gerund door leadbedrijf.
  • Een malafide slotenmaker geeft van tevoren geen duidelijke prijsopgaaf. Je weet dus niet waar je aan toe bent.
  • Malafide slotenmakers hebben standaardfacturen, zonder telefoonnummer en meestal moet je vooraf tekenen voor akkoord.
  • Slechte slotenmakers hebben vaak weinig gereedschap mee en vaak hebben ze geen logo of een auto met een buitenlands kenteken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *