De perfecte tuin voor het hele gezin

Heb je een gezin en ben je in het bezit van een tuin, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat ieder gezinslid optimaal kan genieten hiervan. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want de wensen van de verschillende gezinsleden kunnen nogal uiteenlopen. Waar de kinderen er vooral in willen spelen, zien de ouders de tuin meer als een plek om fijn in te ontspannen. Is het mogelijk om alle wensen te combineren en tot een perfecte tuin te komen?

De perfecte tuin voor het hele gezin
© Pixabay.com

Wat zijn de wensen?

Een tuin voor het hele gezin, die leg je het best aan door de wensen van ieder gezinslid goed in kaart te brengen. Kijk daarbij niet alleen naar het heden, maar heb ook oog voor de toekomst. Een tuin moet een flink aantal jaren mee kunnen gaan, al kunnen er tussentijds natuurlijk ook aanpassingen aan worden gedaan. Een zandbak of een trampoline voor de kinderen is dus een prima idee, maar probeer bij het plaatsen ervan ook direct te bedenken wat er wanneer de kinderen wat ouder worden met deze plek kan gebeuren.

Bij het inrichten van een tuin moeten er vele keuzes worden gemaakt. Wil je de tuin volledig betegelen, met eventueel wat losse bloempotten of vaste bloemperken? Of ga je juist voor een groene tuin, waarbij er niet voor tegels maar juist voor gras wordt gekozen. In het laatste geval wordt vaak wel een deel van de tuin betegeld, om zo een terras te creëren waar de tuinmeubelen stabiel en stevig op kunnen staan.

De perfecte tuin voor het hele gezi
© Pixabay.com

Wat zijn de mogelijkheden?

Wat er precies mogelijk is in jouw situatie hangt natuurlijk ook af van de grootte van de tuin. Ben je in het gelukkige bezit van een hele grote tuin, dan hoef je iets minder kritisch met de ruimte om te springen. Is je tuin echter nogal klein, dan is het verstandig om de ruimte die je hebt zo effectief mogelijk te benutten.

Wanneer een tuin voor het hele gezin geschikt moet zijn, is het handig om te kijken naar meubels die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Picknicktafels van Overstock Garden kunnen bijvoorbeeld dienen als plek voor de kinderen om aan te spelen, maar ook om als gezin aan te eten. Een grasveld kan dienen om op te voetballen, maar ook om op een handdoek in het zonnetje te liggen. Via deze website vind je volop inspiratie en mogelijkheden: https://www.overstockgarden.be/nl. Er is vaak heel veel meer mogelijk dan je denkt, zelfs in een kleine tuin. Met een beetje goede wil en handig combineren, stel je een tuin samen die voor ieder gezinslid iets te bieden heeft, nu en in de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *