De addertjes in de auto-advertenties

Je hebt het vast wel eens voorbij horen of zien komen: een reclame waarin wordt aangegeven dat er auto’s tegen een goedkope prijs zijn aan te schaffen. Deze advertenties worden vaak door particuliere verkopers geplaatst die zelf een andere auto hebben gekocht of om wat voor andere reden dan ook van hun oude auto af willen. Dit is niet eens zo heel gek, omdat het kan zijn dat de auto nog heel goed te gebruiken is door een ander en je er een verkoopprijs voor terug krijgt. Voordat je blindelings in gaat op een advertentie zoals deze, is het een goed idee om de geplaatste advertentie goed te analyseren. Het is namelijk wel erg verleidelijk om direct op een advertentie in te gaan waarin een droomauto tegen een lage prijs wordt aangeboden. Kijk hier goed mee uit en houd rekening met de zaken waarop je moet letten bij een auto-advertentie.

De addertjes in de auto-advertenties
© Pixabay.com

Een tweedehandsauto

Houd er rekening mee dat de auto die wordt aangeboden in de advertentie altijd een tweedehandsauto is. Dit wil zeggen dat de auto al eerder door de verkoper, maar ook wellicht door meerdere mensen voor hem is gebruikt. Dit wil zeggen dat je natuurlijk niet mag verwachten dat de auto in een uitstekende staat is zoals een nieuwe auto dat wel is en dat je dus extra kritisch moet kijken naar de auto die in de advertentie wordt aangeboden. Bekijk allereerst of de officiële gegevens van de verkoper wel kloppen en of ook de gegevens die voor de auto zijn opgegeven ook kloppen. Het mag bijvoorbeeld niet zo zijn dat je dadelijk een gestolen voertuig koopt. Via een gratis app, bijvoorbeeld die van de RDW, kun je ook gegevens over de auto opvragen, zoals bijvoorbeeld de vervaldatum van de apk keuring of het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad.

Beoordeel de auto

Als je de auto vervolgens goed bent nagegaan wat de meegegeven technische gegevens betreft, dan is het tijd om je intuïtie te volgen en de afbeeldingen te bekijken. Ziet de auto er wel goed uit? Het is natuurlijk niet mogelijk om alles goed te zien op de foto. Daarom bieden veel verkopers de mogelijkheid om een afspraak te maken zodat je de auto in het echt kan komen bekijken of eventueel een testrit te maken. Tijdens de testrit is het ook van belang dat je goed kijkt naar de onderdelen in de auto of deze niet beschadigd zijn en of alles goed werkt. Neem ook altijd een kijkje onder de motorkap. De motor moet in goede staat verkeren en natuurlijk geldt dit ook voor alle andere onderdelen onder de motorkap.

Auto-advertenties
© Pixabay.com

De verkoop

Tijdens de verkoop zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten als koper. Zo moet de verkoop er absoluut niet agressief aan toe gaan. De verkopers willen natuurlijk zo snel mogelijk hun verkoop realiseren. Dit kan er helaas af en toe agressief aan toe gaan. Door middel van pushen en door blijven drammen over de verkoop, kan het er vervelend aan toe gaan. Volg altijd je eigen intuïtie als het gaat om de verkoop. Voelt het niet goed aan? Dan kan je er beter voor kiezen om op een andere advertentie in te gaan. Je kunt beter gaan voor een goede koop dan voor het maken van overhaaste beslissingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *