Waar koop je speelgoed online?

Speelgoed wordt graag cadeau gegeven. Voor een verjaardag, de decembermaand, of zomaar tussendoor. Speelgoed is altijd goed. Soms is het lastig te bepalen welk speelgoed geschikt is voor welke leeftijd. De keuze is immers enorm. Ook kan het gebeuren dat het speelgoed dat je wil kopen niet op voorraad is in de winkel. Gelukkig bestaat de mogelijkheid speelgoed online te kopen!

Waar koop je speelgoed online
© Pixabay.com

Welk speelgoed voor welke leeftijd
-Babies: een rammelaar, knuffelbeest of knisperboekje is altijd goed.
-Dreumes: speelgoed om te leren en ontdekken. Zoals een vormenstoof, waskrijtjes of zachte blokken.
-Peuters: doen wat papa en mama doen, dat willen peuters graag. Een keukentje, bezempje of een gereedschapskoffer valt zeker in de smaak.
-Kleuters: wat meer uitdaging past bij deze leeftijd. Denk aan een puzzel of een spelletje.
-Basisschoolleeftijd: verkleedkleren komen vast van pas. Constructiemateriaal of knutselspullen is ook een goede keuze.
-Pubers: veel pubers vinden zichzelf te oud voor speelgoed. Ze vragen meestal geld, zodat ze zelf wat kunnen kopen. Toch worden ze stiekem best blij van bijvoorbeeld een mooi boek (zoek op Young Adult) of een gaaf computerspel.

Betrouwbare websites
Een paar grote online verkopers van speelgoed zijn Blokker en Bol.com. Beide webwinkels hebben een zeer volledig aanbod. Ze leveren snel. Je kunt de pakjes thuis laten bezorgen, of ze afhalen bij een ophaalpunt. Spullen die je bij Blokker bestelt, kun je ook in de winkel ophalen. Zo staat de bezorger nooit voor een dichte deur en weet jij zeker dat je het speelgoed op tijd in huis hebt. Je kan eenvoudig je speelgoed terugsturen, mocht het toch niet helemaal naar wens zijn. Je krijgt dan zonder problemen je geld terug. Ook bij niet functioneren van het speelgoed, heb je recht op een vervangend product. Ook heel belangrijk: het speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Speelgoed
© Pixabay.com

Beide winkels hebben regelmatig aanbiedingen en kortingsacties. Door daar goed op te letten kun je veel geld besparen. Ook online zoeken naar kortingscodes kan voordeel opleveren. Op verzendkosten kun je besparen, door je bestelling aan te vullen met huishoudelijke artikelen, die je dagelijks nodig hebt. Beide winkels verkopen dat soort producten vaak tegen aantrekkelijke prijzen.

Goedkoop is duurkoop
De laatste jaren kopen veel Nederlanders speelgoed bij Chinese webshops. Dat lijkt heel gunstig, want alles is daar ongelooflijk goedkoop en de verzendkosten zijn een schijntje. Toch moet je je goed afvragen of de deal die je sluit, wel zo gunstig is. Zeker als je speelgoed koopt. Chinese webshops bieden geen enkele garantie. Erger nog; ze voldoen niet aan de meest basale veiligheidseisen. Speelgoed dat in Europa wordt verkocht heeft een veiligheidskeurmerk. Zo weet je dat kinderen er veilig mee kunnen spelen. Er zijn bijvoorbeeld strenge richtlijnen over het gebruik van weekmakers in plastic speelgoed. Bepaalde weekmakers zijn extreem schadelijk voor het zenuwstelsel van het kind in ontwikkeling. Uit Deens onderzoek is onlangs gebleken dat deze weekmakers in toxische hoeveelheden aanwezig zijn in bepaalde poppetjes, gekocht in een Chinese webshop. Je moet er toch niet aan denken dat een kind zoiets in zijn mond stopt.

Mocht je toch op zoek zijn naar een koopje: kijk eens op Marktplaats voor speelgoed. Dingen als Lego en Playmobil zijn zelden goedkoop te krijgen, maar bijvoorbeeld verkleedkleren wel. Zoek een verkoper met goede reviews en gebruik de gelijk oversteken optie. Dan kan je aankoop op marktplaats eigenlijk niet meer misgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *