Welk materiaal kies je voor je rollup banner?

Je bent regelmatig vertegenwoordigd op beurzen of congressen? Dan zal je bijna niet zonder banners kunnen. Rollup banners zijn hierbij ideaal omdat ze makkelijk meegenomen kunnen worden. Daarnaast zijn ze in meerdere formaten te bestellen, zodat het werkelijk overal toepasbaar is. Waar let je op bij een rollup banner bestellen? Uiteraard op het ontwerp, de maat én het materiaal.

Welk materiaal kies je voor je rollup banner
© Commons.wikimedia.org

Ontwerp en maat

Ontwerp en maat zijn beide belangrijk om van de display een goed reclamemiddel te maken. Wil je zichtbaar zijn? Zorg voor een mooi, aansprekend ontwerp met duidelijke info. Zorg dat de info in een splitsecond gezien kan worden. Ellenlange teksten zijn dus overbodig en zelfs af te raden. Pas de maat van de banner aan, aan de ruimte die je hebt! Zodat je de ideale mix hebt tussen zichtbaar zijn en er toch geen last van hebben. Een rollup banner bedrukken is geen zware opgave. Het is eenvoudig via internet te realiseren en ook de levertijd is niet lang.

Rollup banner
© Commons.wikimedia.org

Materiaal

In principe zal een rollup banner uit twee of drie onderdelen bestaan. Allereerst de print, waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Verder de cassette of bannercase, waar de banner in opgerold kan worden. En eventueel nog een lamp. Waar let je op bij de aanschaf van deze zaken? Bij de bannercase moet je er rekening mee houden dat deze gezien wordt. Heb je de keuze uit kleuren, zorg dan voor een mooi geheel met je print. Of probeer een cassette te vinden waar je niet veel van blijft zien. De print is uiteraard prachtig ontworpen. Maar waar let je op bij het afdrukken? Zorg dat het materiaal van een mooie kwaliteit is. Vaak heb je de keus tussen een budget variant en een duurdere. Gaat het om eenmalig gebruik, dan is de budget keuze misschien wel prima. Ga je de rollup banner vaker gebruiken, dan kan je beter gaan voor een prima kwaliteit zodat je niet al snel met het probleem zit dat de banner opnieuw besteld moet worden. Een lamp aan de bovenkant van de display kan precies datgene zijn waardoor je sneller op zult vallen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de plek waar de banner komt te staan. In het felle buitenlicht heeft het weinig effect, terwijl het in een donkerdere hal juist de uitkomst kan zijn! Rollup banners kopen met een doordachte keuze betekent kiezen voor een zeer effectief reclamemiddel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *