Hoe kan Aliexpres zo goedkoop zijn?

Hoe kan het dat op Alieexpress producten veel goedkoper worden aangeboden dan hier in de winkels? Het is enorm aantrekkelijk om even snel wat online te bestellen. Maar sta jij er weleens bij stil hoe die prijzen zo goedkoop zijn en is dit wel de ideale manier om te bestellen? In dit artikel lees je precies waarom Alieexpress zo goedkoop kan zijn.

Hoe kan Aliexpres zo goedkoop zijn
© Pixabay.com

China, een ontwikkelingsland?
Wanneer je aan China denkt, zal je niet gauw aan een ontwikkelingsland denken. Met een van de grootste economieën ter wereld, heeft China heel wat invloed weten te bemachtigen de laatste decennia. Maar wist je dat internationaal gezien China nog steeds een ontwikkelingsland is? Maar wat heeft dit precies te maken met de prijzen op Alieexpress? Dit is één van de redenen waarom Alieexpress zo voordelig is. Waar andere landen hoge kosten hebben voor de export, mag China kosteloos exporteren. Dit mag omdat zij als ontwikkelingsland extra gestimuleerd worden. Waar een ander land hoge invoerkosten betaald om te mogen exporteren, hoeft China dit als ontwikkelingsland niet te doen. Hierdoor kunnen de prijzen laag blijven.

Massaproductie
Wanneer je een grote oplage hebt, kun je jouw producten voordeliger verkopen. Dit geldt ook voor veel producten op Alieexpress. Deze worden in grote getale geproduceerd, waardoor de kosten laag blijven. Veel producten zijn relatief eenvoudig om realiseren en er wordt gebruik gemaakt van goedkope materialen zoals plastic. Hierdoor kunnen de kosten erg laag blijven.

Lage lonen
Een producent in China hoeft zijn werknemers minder te betalen dan een producent in Europa of Amerika. Het loon en de werkomstandigheden zijn in China er slecht. Door weinig te hoeven betalen voor de productie van de producten, blijven de kosten voor het eindproduct laag. Lange werkdagen, geen extra voorzieningen of zekerheden en een laag loon is standaard voor veel Chinese fabrieken. Hier draag jij indirect aan mee wanneer jij een bestelling plaatst op Alieexpress.

Ali Express
© Pixabay.com

Europe certified?
Producten die in Europa worden geproduceerd, moeten altijd gekeurd worden en de veiligheid van het product wordt vastgesteld door een vaste commissie. Deze kijkt of er geen giftige stoffen gebruikt zijn en of de veiligheid goed genoeg is. Wanneer dit het geval is, ontvangt het product het CE keurmerk. Dit betekent Certified Europe. Dit garandeert een veilig gebruik van het product. Het kost producten heel wat tijd en geld om aan de voorwaarden te voldoen van dit keurmerk. Producten buiten de EU hoeven hier niet aan te voldoen. Dit bespaard ze niet alleen veel tijd om aan de voorwaarden te voldoen, ze kunnen ook goedkopere materialen gebruiken die volgens Europese wetgeving niet veilig is. Wanneer je speelgoed voor kinderen in Europa koopt, voldoet dit aan alle veiligheidseisen, maar speelgoed via Alieexpress hoeft hier niet aan te voldoen. Dit is belangrijk om te onthouden wanneer je voordelig speelgoed wilt kopen.

Voordelig online shoppen op Alieexpress is een hobby van velen Belgen. Wie geniet er nu niet van een geweldige deal of lage prijzen. Maar hoe die prijzen tot stand komen, is niet altijd zo geweldig. Waar in Europa strenge eisen gelden voor werkgevers, producten en producten, heeft China deze nog niet. Hierdoor kunnen zij besparen op de lonen van werknemers en de kwaliteit van producten. Mede hierdoor zijn de prijzen op Alieexpress zo voordelig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *