Levensvragen die je vóór je 30ste zou moeten beantwoord hebben

De tijd lijkt soms voorbij te vliegen. Voor je het weet is het weer een jaar verder en ben je weer een jaar ouder. Wanneer je jong bent, lijkt dit niets uit te maken. Maar hoe ouder je wordt, des te meer ga je beseffen dat je toch echt bepaalde keuzes moet gaan maken. Zo zijn er een aantal levensvragen die je voor je 30ste zou moeten beantwoorden. Wil je weten welke dat zijn en weten of jij het antwoord op deze levensvragen al hebt? Lees dan gauw verder. Wij hebben deze belangrijke levensvragen op een rijtje gezet en lichten ze verder toe.

Levensvragen die je vóór je 30ste zou moeten beantwoord hebben
© Pixabay.com

Ben ik klaar met studeren?
Je bent nooit te oud om te leren. Maar in veel gevallen is het wel zo praktisch om tijdig een papiertje op zak te hebben. Dit kan je flink helpen in je verdere leven en helpen bij het maken van verdere keuzes op het gebied van carrière. Voor je 30ste is het dus slim om al een duidelijk beeld te hebben qua studiekeuzes en afronding van een studieplan.

Wat wil ik voor de rest van mijn leven gaan doen?
Je moet de jaren voor je 30ste flink gebruiken om de proeven op carrièregebied. Het maakt niet uit om meerdere banen tegelijkertijd uit te voeren of vaak van baan te wisselen. Dit is juist een gezonde manier om erachter te komen wat je nu eigenlijk echt wilt gaan doen. Het is fijn om voor je 30ste te weten wat je voor de rest van je leven wilt gaan doen. Zo heb je meer stabiliteit en kun je je gaan focussen en specialiseren binnen jouw vakgebied.

Wil ik gaan reizen?
Het lijkt misschien een minder grote levensvraag, maar voor je 30ste geniet je vaak van enorm veel vrijheden. Je zit meestal nog niet vast aan vaste contracten, hypotheken, relaties, gezinnen en meer. Hierdoor is dit dé tijd om het er juist nog van te nemen. Het is daarom een belangrijke levensvraag om voor je 30ste te beantwoorden. Wil je nog graag reizen, even een jaartje er helemaal tussenuit en de wereld ontdekken? Dan is daar nu de kans voor.

Levensvragen die je vóór je 30ste zou moeten beantwoord hebbe
© Pixabay.com

Waar ga ik naartoe met mijn relatie?
Heb je een relatie? Voor je 30ste hoef je hier nog vaak niet zo zwaar aan te wegen. Maar het is toch slim om eens beter na te denken over deze relatie. Is dit de ware en zie je jezelf de rest van je leven samen met hem of haar? Zo ja is het wellicht slim om na te denken over samenwonen of trouwen. Is het antwoord echter nee? Dan is het beter om te stoppen met deze tijdverspilling. Voor je 30ste is het fijn om meer zekerheid te creëren over jouw relatiestatus.

Wel of geen kinderen?
Waar je voorheen onbezorgd door het leven ging, kan de vraag wel of geen kinderen beginnen te prangen voor je 30ste. Het antwoord op deze vraag kan namelijk een grote invloed hebben op de rest van jouw levensvragen en keuzes. Is het antwoord ja, dan heeft dit ook invloed op de relatievraag, carrièrevraag en is het wellicht tijd om te settelen.

En op welke vragen weet jij het antwoord al?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *