Zijn de meeste dromen inderdaad bedrog?

Overdag werken onze zintuigen om dingen waar te nemen en sturen ze signalen naar onze hersenen. Onze ogen zien wat er gebeurt, onze oren horen geluiden, we ruiken, proeven, voelen enz. Omdat heel veel indrukken reeds opgeslagen zijn in het onderbewuste herkennen onze hersenen ze meteen. ‘s Nachts, wanneer we slapen, zijn onze zintuigen in rust maar het onderbewuste blijft gewoon doorgaan met het verwerken van de impulsen overdag. En net omdat onze zintuigen niets waarnemen, nemen de prikkels uit het onderbewuste het over en komt, alles wat we beleefd hebben, in symbolen. Vandaar dat we soms hele gekke, maar ook vaak de meest enge dromen kunnen hebben. Vroeger dacht men dat dromen slechts enkele minuten duurden maar intussen weet men dat het veel langer is.

Zijn de meeste dromen inderdaad bedrog
© Pixabay.com

Waarom droom ik wat ik droom?
Veel hangt af van wat overdag gebeurde of waar je aan dacht in de loop van de dag. Kijk je bijvoorbeeld naar een spannende film, nog net voor je naar bed gaat, dan is de kans groot dat jouw droom eng wordt. Ook dingen waarover je onbewust loopt te piekeren kunnen terug komen in je droom. Vaak zijn het onsamenhangende verhalen die, op het eerste gezicht, nergens op slaan. Door middel van droomanalyse, kun je achterhalen wat deze dromen werkelijk betekenen.

Zijn dromen voorspellend?
In sommige gevallen kan een droom voorspellend zijn maar dat is niet lang altijd zo. Vaak weet je achteraf pas of jouw droom een boodschap inhield, omdat het op dàt moment niet duidelijk was wat er bedoeld werd. Maar de meeste dromen zijn gewoon een verwerking van indrukken en meer ook niet. Dromen die echt een boodschap brengen uit het universum zijn eerder een zeldzaamheid en vaak ook persoonsgebonden. Mensen, wiens kanaal met het universum wijd open staan, zullen eerder voorspellend dromen dan wie de kracht van de kosmos ontkent of negeert.

Zijn de meeste dromen inderdaad bedro
© Pixabay.com

In een voorspellende droom helpt het onderbewustzijn je om bepaalde inzichten te verwerven door puzzelstukjes aan te reiken. Vaak zijn het details waar je overdag geen aandacht voor had. Omdat alles opgeslagen zit in het onbewuste denken, en je intuïtie je overdag wel eens in de steek laat, zorgen je dromen er voor dat de oplossingen op die manier naar de oppervlakte komen. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat je dromen je er aan herinneren dat de houvast die je zoekt, binnen in jezelf ligt.

De diepere betekenis van droombeelden
In de droomanalyse ontcijfert men de symbolen die voorkomen in je droom. Droom je bijvoorbeeld over jouw huis, dan bedoelt het onderbewuste jouw innerlijke gevoelens. Heeft je huis de ramen en deuren gesloten, of staan ze wagenwijd open? Dit maakt een groot verschil. Zie je onheilspellende dingen gebeuren zoals een geliefde die sterft, hoef je echt niet bang te zijn dat het daadwerkelijk ook gaat gebeuren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat die persoon aan een nieuwe periode in zijn of haar leven begint en dit hoeft helemaal niet negatief te zijn. Ook een geboorte kan hier op wijzen en is niet meteen een reden om meteen een cadeautje te gaan kopen voor die persoon. Droomanalyse is ontzettend boeiend én een vak apart. Indien je zelf gaat experimenteren, weet dan dat je de eerste tijd goed zal moeten oefenen alvorens je de juiste inzichten meester wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *