Woonkamer inrichten en decoreren

Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht ben je druk bezig met verbouwingen. Je wilt er immers jouw eigen plekje van maken en daar zal zeker het nodige voor aangepakt moet worden. Een nieuwe kleurtje op de muur en ook de vloer mag je niet overslaan. Maar hoogstwaarschijnlijk ben jij ondertussen al druk bezig met het bestellen van meubilair en zoeken naar decoratie, nietwaar? Tijd om de catalogus eens open te trekken!

© Pixabay.com

Tip 1: Kies voor meubilair dat comfortabel zit en bij je past

Onlangs is er een grote catalogus bij jou in de brievenbus gevallen met daarin heel wat nieuw meubilair. Je ziet leuke vormen en strakke maten, maar laat je zeer zeker niet meteen verleiden. Over het algemeen zijn er erg veel verschillende soorten meubilair waaruit je kunt kiezen. Bij de inrichting van een woonkamer kies je meestal voor een zetel of salon, eethoek, dressoir en natuurlijk vitrinekasten. Je wilt toch graag jouw hobby tonen aan je bezoek?

 Tip 2: Zoek altijd iets verder dan gedacht

Tijdens het klussen viel je oog op een schitterende zetel die je maar al te graag wilt hebben. Logisch dat je er alles aan wilt doen om die ook effectief kopen. Nu lijkt die zetel wel erg comfortabel en daarmee is je keuze snel gemaakt. Mocht je de mogelijkheid hebben om de zetel uit te testen, doen! Een zetel persoonlijk testen kan je misschien wel op andere gedachten brengen. Misschien zit ie toch niet zo comfortabel? Test gerust meerdere exemplaren alvorens je een keuze maakt.

© Pixabay.com

Tip 3: Decoreer met zachte decoratie

Klaar met verbouwen? Dan zal je niet meer kunnen wachten om in te trekken in jouw nieuwe stekje. Het meubilair staat intussen op zijn plek en de eerste nacht heb je heerlijk mogen slapen in je nieuwe woning. ’s Ochtends merk je echter dat er nog wel het een en ander mist qua decoratie. Kies dan voor zachte kleuren die bij je passen. Zo heb je bijvoorbeeld kussens en plaids die je op de zetel kan leggen. Heerlijk om onder een lekker zachte plaid te kruipen als het buiten wat kouder wordt.

Daarnaast ogen kussens en plaids altijd zeer rustiek en kan je ze gebruiken op elke zetel, stoel of zelfs een poef. Wat dacht je ervan om een hoekbank te vullen met heerlijke zachte kussens? Het staat altijd fantastisch en je zult het veel vaker vinden in een woonkamer. Vergeet overigens niet om heerlijk ruikende bloemen en planten in huis te zetten. Planten zorgen namelijk voor zuurstof in huis. Wat heb jij eigenlijk in huis als decoratie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *