Refurbished producten… doen of juist niet doen?

De markt voor refurbished producten neemt enorm toe. De iPhone 8 bijvoorbeeld, is een geweldig toestel en iedereen wil er wel een, maar ze zijn niet goedkoop. Daarnaast gaan iPhones zelden in de uitverkoop. Als u dus een iPhone wilt hebben zonder de volle prijs te betalen, kan een tweedehands iPhone kopen een goede keuze zijn. Als u een refurbished iPhone 8 koopt, bespaart u geld, maar misschien hebt u toch wat bedenkingen bij de aankoop van een tweedehands of gereviseerde iPhone. Het is redelijk om u af te vragen of een gebruikt toestel even goed en betrouwbaar is als het nieuwste model. Het antwoord is: dat hangt ervan af waar u het toestel koopt. Zorg dus dat u bij een gevestigd, gerenommeerd bedrijf koopt met goed opgeleide technici. Dan kunt u ervan uitgaan dat opgeknapte iPhone een goede iPhone is. Wees voorzichtiger met minder gerenommeerde verkopers of privé personen die een tweedehands telefoon aan u willen verkopen.

Refurbished producten... doen of juist niet doen
© Pixabay.com

Gecontroleerd op defecten

Elke iPhone heeft normale slijtage, zoals deuken of krassen aan de zijkanten en achterkant van de telefoon. Maar grote krassen op het scherm, problemen met de Touch ID, Face ID, of 3D Touch sensor, krassen op de cameralens, of andere hardware schade kunnen problemen veroorzaken. Als de inspectie van uw telefoon van tevoren niet mogelijk is, koop dan bij een gerenommeerde, gevestigde verkoper als Refurbished.be die achter zijn producten staat.

Kies de juiste opslagcapaciteit

Hoewel de verleiding van een lagere prijs groot is, moet u bedenken dat tweedehands iPhones meestal niet dezelfde opslagruimte voor uw foto’s, apps en muziek hebben als het allernieuwste model. Sommige modellen die voor lage prijzen verkrijgbaar zijn hebben bijvoorbeeld maar 16 GB opslagruimte. Dat kan tegenwoordig net iets te weinig zijn. De grootte van de opslag is echter niet meer zo belangrijk als vroeger, vooral voor mensen die iCloud gebruiken voor de opslag.

Refurbished producten... doen of juist niet doe
© Pixabay.com

Tweedehands of refurbished?

Er bestaat een groot verschil tussen tweedehands en refurbished producten. Een tweedehands product koopt u van een andere gebruiker met op z’n best een mondelinge garantie. Een refurbished product is gecontroleerd en indien nodig hersteld en komt met een standaard garantie van maar liefst 3 jaar. Meer informatie en een actueel aanbod van allerlei toestellen waaronder de Samsung S20 vindt u op Refurbished.be.

De toekomst van refurbished artikelen

In Nederland zien we al steeds meer grote retailers die refurbished producten aanbieden. Zo zijn er retailers die gereviseerde stofzuigers en wasmachines aanbieden. En waarom ook eigenlijk niet? Er zijn veel omstandigheden te bedenken wanneer een wasmachine of een stofzuiger slechts een jaar wordt gebruikt omdat de eigenaar gaat samenwonen bijvoorbeeld. In zulke gevallen gaat de grote apparatuur de deur uit omdat het overcompleet is geworden. Dan is het toch fijn dat een dergelijke machine na een controle en schoonmaak ergens anders z’n gebruiksleven voortzet? Dat is beter voor het milieu omdat er minder bij het afval terechtkomt. Wij denken daarom dat de refurbished markt enorm zal uitbreiden de komende jaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *