Budgetvriendelijke badkamer make-over tips

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Om lekker van deze ruimte te kunnen genieten, is het wel belangrijk dat de badkamer de juiste inrichting heeft. De ideale badkamer mini-spa? Je denkt misschien dat dit gepaard gaat met veel sloopwerk en het aanschaffen van dure badkamermeubels, maar dat hoeft niet in alle gevallen zo te zijn. Een badkamer kan met behulp van onderstaande Badkamerdepot metamorfosetips op een budgetvriendelijke manier gerestyled worden. Benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Lees verder om daar achter te komen!

© Pixabay.com


De ruimte indelen

In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Wie maken er gebruik van de badkamer? Ben je in je eentje of met een heel gezin? In je eentje heb je genoeg aan één wastafel, maar voor een groot gezin zijn twee wastafels toch wel heel erg handig. Wat wil je allemaal in je badkamer hebben? Wil je graag een bad én een douche? Moet er ook een wasmachine en droger geplaatst worden? Maak een plan, zodat je weet wat je er allemaal in kwijt kunt. Tot slot is het belangrijk om te bepalen wat er allemaal in de badkamer opgeborgen moet worden. Zorg dat je genoeg kastruimte hebt. Een goede ruimteoplossing is een kast onder je wastafel plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook een kast op maat laten maken. Zo ziet het er direct een stuk opgeruimder uit.

De kracht van kleur

Kleur is ook heel erg belangrijk in je badkamer, dus een likje verf hier en daar kan geen kwaad. Verf is een sfeermaker of sfeerbreker. Heb je een kleine badkamer? Dan wordt geadviseerd om voor lichte kleurtinten op de muur te gaan, want dan oogt de badkamer een stuk groter. Je kunt er ook voor kiezen om deze kleuren te laten terugkomen in de badkamermeubels. Hierdoor creëer je veel meer rust.

© Pixabay.com

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand


Een spiegel mag in een badkamer natuurlijk niet ontbreken, maar kies bij voorkeur wel voor een groot model. Naast dat een spiegel praktisch is, geeft het ook een gevoel van ruimtelijkheid. Immers, de spiegel weerkaatst meer natuurlijk licht. Daarbij ziet een spiegel er hartstikke chique uit. Vergeet je tot slot niet aandacht te schenken aan de badkamerverlichting en spiegelverlichting in het bijzonder? Saaie plafonnieres mogen vervangen worden voor een echte blikvanger, terwijl de spiegelverlichting egaal en gelijkmatig licht moet verspreiden om harde schaduwen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *