Welke spullen moet je zeker in huis hebben?

Er zijn een aantal zaken waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die je eigenlijk wel standaard in huis zou moeten hebben. Denk maar aan voldoende balpennen, elastiekjes of tandenstokers. Aan dit lijstje kunnen we zonder twijfel ook een lamineertoestel en een draagtas toevoegen. In eerste instantie lijken deze producten niet zo belangrijk, maar deze in je bezit hebben heeft heel wat voordelen.

© Pixabay.com

Waarom een lamineertoestel gebruiken?

Een lamineertoestel gebruik je om bepaalde documenten of afbeeldingen te lamineren. Denk maar aan belangrijke documenten die zeker hun kwaliteit moeten blijven behouden. Doorheen de tijd vergaat inkt op papieren. Zeker wanneer het in contact komt met zonlicht, wordt inkt steeds minder goed leesbaar. Om dit te vermijden bij belangrijke documenten of contracten, kan het handig zijn om deze te lamineren.

De werking is heel eenvoudig. Je laat je lamineertoestel eerst voldoende opwarmen. Tijdens het opwarmen steek je het papier in een speciale lamineerhoes. Kijk zeker na of er geen vuiltjes of stofjes tussen de hoes zitten. Wanneer het toestel is opgewarmd, kan je het papier met de hoes eenvoudig door het toestel halen. Het toestel zorgt ervoor dat de hoes aan de hand van lijm op elkaar wordt geperst. Laat het gelamineerde document nadien even afkoelen en daarna is je papier volledig veilig en bestand tegen zonlicht. 

Je kan dit bovendien niet enkel met documenten doen. Heb je mooie foto’s die je bijvoorbeeld wil beschermen tegen vingerafdrukken of andere vuiligheden, dan kan je die ook perfect lamineren.

© Pixabay.com

Kies voor een draagtas

Een draagtas heeft verschillende voordelen. Niet enkel voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Wanneer je een draagtas in huis hebt, kan je deze standaard meenemen wanneer je gaat winkelen. Zo hoef je in eerst instantie niet bij te betalen aan de kassa voor een winkelzak. Vaak is dit slechts tien cent, maar wanneer je dit altijd moet bijbetalen, loopt dit na verloop van tijd wel op. Bovendien zorgt dit ervoor dat je een verzameling zakjes hebt waar je vaak niets meer mee doet. De zakken die je in de winkel krijgt, zijn niet altijd even stevig waardoor je ze niet vaak kan gebruiken. 

Vandaag de dag is het gelukkig al sterk verminderd, maar nog niet zo lang geleden kreeg je in een winkel ook plastic zakken. Natuurlijk is dit erg slecht voor het milieu aangezien niet alle plastics recycleerbaar zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat producenten steeds meer overschakelen naar producten die wel te recycleren zijn, zoals papier, en producten die je lange tijd kan gebruiken. Denk maar aan draagtassen of winkelbakken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *