Bakken ongezond? Niet op mentaal vlak

Bak jij ook het liefst iedere dag een cake of taart? Dat snappen wij wel, want deze zoete snack is natuurlijk hartstikke lekker. Jammer dat het iets minder goed is voor de kilo’s. Maar wist je dat bakken wel degelijk voordelen heeft?

Je kunt je creativiteit kwijt

Een cake of taart bakken is natuurlijk hartstikke lekker, maar het blijkt ook nog eens veel psychologische voordelen te hebben. Een van die voordelen is dat je met het bakken van een cake of taart goed je creativiteit kwijt kunt, wat uiteindelijk weer goed is voor ons algemeen welzijn omdat het stress verminderd.

© Pixabay.com

Je komt tot rust

Een ander psychologische voordeel van het bakken van een cake of taart is dat het een soort mindfulness is. Je bent je namelijk volledig aan het concentreren op het recept en de bijkomende handelingen, waardoor je je gedachten even opzij zet en met niets anders bezig bent. Wanneer je dus even niet zo goed in je vel zit op mentaal vlak, kan het bakken van een cake of taart daar heel goed bij helpen. Hartstikke gezond, toch?

Je kunt ermee communiceren

Eten is vaak verbonden aan bepaalde tradities. Is er iemand jarig of gaat er iemand trouwen? Dan worden de gasten altijd voorzien van lekker eten. Eten is meestal verbonden met liefde, en je kunt er je dankbaarheid en steun mee laten zien. Weten we ook gelijk waar het gezegde ‘zeg het met eten’ vandaan komt!

© Pixabay.com

Je voelt je er goed door

En tot slot misschien wel het belangrijkste voordeel: je gaat je er goed door voelen! Door het bakken van een cake of taart voor iemand anders, heb je namelijk het gevoel dat je zinvol bezig bent geweest. En is het ook niet gewoon hartstikke leuk om iets aan iemand te kunnen geven, helemaal wanneer dat iets zelfgemaakt is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *