Lingerie feiten & fabels

Lingerie, er is al zoveel over gezegd en geschreven! Maar wat is er nu waar en wat is nu klinkklare onzin? Hieronder een greep uit de feiten & fabel -hoek rondom lingerie.

Lingerie feiten & fabels
© Pixabay.com

Wanneer je een te kleine BH draagt, heb je een natuurlijk push-up effect.

FABEL

Buiten het feit dat het niet comfortabel zit, is het ook nog eens slecht voor je borsten en borstweefsel. Een te kleine BH geeft niet voldoende ondersteuning aan je borsten. Daarbij geeft het geen push-up effect omdat het teveel aan borst overal “uitgeduwd” wordt. Dus aan de zijkanten en zelfs ónder de BH. Wil je een graag een cupmaatje groter? Koop dan een daarvoor bedoelde Push-up BH.

Je moet bij iedere BH aankoop je maat op laten meten.

FEIT

Ja, helaas dames….hoe vervelend ook maar het is absoluut raadzaam om iedere keer wanneer je een nieuwe BH koopt je je omvang en je cupmaat op laat meten. Je borsten veranderen gedurende je leven nogal. En een BH doet pas wat hij belooft als je de juiste (cup)maat draagt.

Je borsten op laten meten doe je het beste zonder BH, maar vind je dit ongemakkelijk dan kun je dit ook laten doen met het dragen van een beugel – of voorgevormde BH. Dus niet wanneer je een push-up BH draagt.

Je BH was je het best met de hand, niet in een wasmachine.

FEIT

Een BH is vaak gemaakt van delicate materialen zoals kant, satijn, strikjes…. In een wasmachine gaat het er toch wat ‘ ruiger’ aan toe waar deze delicate stofjes niet zo goed tegen kunnen.

Maar voor je wasmachine is het wassen van een BH met beugels ook niet aan te bevelen. Wanneer de beugel er onverhoopt uit schiet kan deze onherstelbare schade aanrichten aan je wasmachine.

Dus was het liever in een sopje met een klein beetje babyshampoo of wasmiddel voor fijne was. Na het wassen droog je je BH het beste liggend. Corrigeer ook even voorzichtig de cups door ze weer met de hand in vorm ‘te trekken ‘.

Vrouwen met kleine borsten hoeven geen BH te dragen.

FABEL

Borsten, groot of klein, moeten goed ondersteund worden. Dus ook dames met een kleine cupmaat doen er beter aan om een BH te dragen vanwege gezondheidsredenen.

Vrouwen zijn de trendsetter geweest als het gaat om ondergoed.

FABEL

Helaas dames, de titel trendsetter gaat toch echt naar de heren! De mannen droegen al ondergoed in de 17e eeuw. De dames volgden deze trend pas in de 19e eeuw. Ook een leuk weetje; de eerste BH is in 1907 uitgevonden door Mary Phelps Jacob en haar Franse dienstmeisje. Mary had een ontzettende hekel aan het corset dat je lijf zo in snoerde dat ademhalen gewoonweg lastig maakte. De eerste BH was niet echt een BH te noemen; het waren 2 zakdoeken en smalle linten.

Lingerie feiten & fabel
© Pixabay.com

Onder witte kleding draag je het beste rode lingerie.

FEIT

Nee nee dit is geen type fout! Rode lingerie onder witte kleding schijnt het minst door. Hoe dit kan? Een rode tint komt dichterbij je huidskleur dan bijvoorbeeld wit. Nu is dit wel even wat zoekwerk naar de beste tint rood hoor. Want soms is rood toch te fel en ben je beter af met rose kleurige tint.

Leuke bijkomstigheid; mannen hebben een zwak voor rode lingerie. Ze vinden het spannend, een tikkeltje stout en toch stijlvol. Samen met zwarte lingerie wordt rode lingerie het meest favoriet gevonden bij mannen.

Het beste draag je s’nachts ook een BH.

FEIT EN FABEL

Helaas hier hebben we geen eenduidig antwoord op.

America’s Next Top Model Tyra Banks zweert bij het dragen van een BH ‘s-nachts. Ook ons sekssymbool Marilyn Monroe verkondigde dat ze haar pronte borsten te danken had aan het feit dat ze altijd, ook ’s nachts dus, een BH droeg. Volgens wetenschappers is dit dus écht NIET waar. Je borsten blijven niet steviger als je ook ’s nachts een BH draagt. Dat is een fabel.

Er zijn wel wetenschappers en doktoren die het advies geven om bij een cupmaat C of groter wél ’s nachts een BH te dragen. Volgens hen hebben zwaardere borsten altijd ondersteuning nodig. Dus ook in slaap! Ook zou het rimpels op je decolleté voorkomen, of in ieder geval tegengaan. Simpelweg omdat je borsten op hun plek gehouden worden.

Maar er is een merendeel wetenschappers die beweren dat het dragen van een BH in je slaap een absolute NO GO is. De redenen zijn;

  • De BH kan striemen achterlaten op je huid doordat je in je slaapt veel draait. Zo kan je BH drukken en zelfs bloedtoevoer afknellen.
  • De beugel kan makkelijker breken doordat je er veel op ligt en er te veel druk op komt. Met alle pijnlijke gevolgen van dien.
  • Lymfeklieren moeten kunnen ‘ademen’ om zo de afvalstoffen uit je lichaam uit te kunnen scheiden. Met het dragen van een BH wordt dit een stuk lastiger gemaakt.

Ons advies is; doe waar je je goed bij voelt en wat het meest comfortabel is. Heb je grotere borsten en is het pijnlijk wanneer je op je borsten ligt? Dan kan het dragen van een BH in de nacht helpen. Kies dan wel voor een comfortabel exemplaar van materiaal dat je borsten laat ademen.

Met voorkeur een BH zonder beugel, wil je juist wel een beugel? Controleer de beugel dan af en toe op breekkans of dat ie niet uit de voering schiet. Want wat je echt niet wil is een beugel die midden in de nacht ‘springt’…au! En een feit is wel dat door het liggen de beugel meer lijdt dan normaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *