Leuke manieren om je gasten te betrekken bij je bruiloft

Je bruiloft draait om het bruidspaar, maar zonder enthousiaste, toffe en gezellige gasten rondom je creëer je geen bruiloft. Door je gasten persoonlijk te betrekken, maak je van de dag een echt feest! Want is dat niet waar een bruiloft om draait: de liefde delen en vieren?

© Pixabay.com

Personaliseer je uitnodigingen

Als we bij het begin beginnen, moet je kijken naar je uitnodigingen. Bij de uitnodigingen van het huwelijk moet je zorgen voor een personal touch. Dit kan je heel simpel doen door een mooi briefje toe te voegen aan je huwelijksuitnodiging voor speciale gasten zoals een leuk koosnaampje, een anekdote of een tekstje waarom je graag hebt dat ze met jou je dag vieren. Dit zorgt ervoor dat de uitnodiging niet gekopieerd lijkt en dat een gast voelt dat je de tijd en moeite hebt genomen om ze persoonlijk uitnodigen. Dit kan veel tijd en werk kosten dus begin er goed op tijd aan.

Maak gebruik van leuke trouwbedankjes

Trouwbedankjes worden gegeven aan gasten om ze persoonlijk te bedanken om deze speciale dag met het bruidspaar vieren. Voeg dus ook hier je persoonlijke touch toe! Dit kan een leuke plantje zijn met een klein bedankbericht erbij waarin je schrijft hoeveel zij voor jullie betekenen. Het cadeau zelf moet niet groot zijn, originaliteit is veel belangrijker. Een paar leuke ideeën zijn een klein kaarsje, een kleine handzeep of een mini surprise doosje met snoepjes. Dit zijn allemaal kleine cadeaus die kunnen dienen als een ‘keepsake’ of een herinnering aan jullie speciale dag.

© Pixabay.com

Zorg voor een ontspannen sfeer

Een strakke, serieuze en saaie sfeer wil je vooral vermijden. Een goede locatie en hippe muziek zorgen voor een losse en gezellige sfeer. De ceremonie zelf is ook een sfeerbepaler. Een paar mopjes tijdens de ceremonie hier en daar kunnen de sfeer al veel meer losser maken. Een kleine speech van de getuigen zorgen ook voor die vrolijke noot. Door bepaalde gasten te betrekken via speeches, sketches of liedjes maak je je huwelijk persoonlijk en tof. En waarom huur je geen fotohokje zodat je toffe foto’s met je gasten kan trekken? Het is voor origineel en tof aandenken aan een mooie bruiloft. Een videograaf die gedurende het huwelijk een aftermovie maakt en hierbij interviews afneemt van gasten is ook een leuke herinnering die je altijd kan herbekijken.

Het huwelijk draait nog altijd om het bruidspaar dus maak je niet te veel zorgen. Het is vooral een viering tussen jullie twee maar als de gasten het leuk hebben zal het bruidspaar ook kunnen genieten van de bruiloft. Als je later met mensen praat over het huwelijk wil je vooral positieve verhalen horen van hun dus daarom wil je een leuke ervaring voor je gasten creëren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *