Is BDSM kinky?

Voor de meeste mensen is het een ongewone vorm van seks. Sado masochisme wordt beschouwd als pijn lijden en heeft nog steeds een taboesfeer. Volgens oudere onderzoeken heeft zeven procent van de Nederlanders regelmatig SM-seks. Meer mensen fantaseren over SM of BDSM. Mensen worden opgewonden van seks met sadomasochistische inhoud. Het boek ‘Vijftig tinten’ en ‘Vijftig tinten grijs’ werden dan ook een bestseller.

Is BDSM kinky
© Pixabay.com

SM attributen
Het boek handelt over de relatie tussen een studente en een miljardair waarbij bondage en een milde vorm van sadomasochisme aan bod komt. Er worden meerdere sm speeltjes gebruikt zoals metalen balletjes, handboeien, zwepen, paddles, touw en een Blaze spreader bar. Voor de niet ingewijden is de bar een spreidingsstang die met aangehechte enkelboeien iemand dwingt om de benen te spreiden.

Rolverdeling
Bij BDSM gaat het om macht en onmacht. Macht is een fenomeen dat sterk erotiseert. Het tegenovergestelde is de onmacht of de onderdanigheid. Het is erg persoonlijk welke rol iemand seksueel prefereert. Het geven en ontvangen geldt voor de gecontroleerde pijn en het vernederen. Het komen tot een seksuele daad kan, maar hoeft niet altijd te gebeuren. BDSM is een spel waar de onderdelen pijn, vernedering en lust aan bod komen.

Is BDSM kink
© Pixabay.com

Vertrouwen
Sado masochisme is een seksueel spel die de nodige voorbereiding vereist. Allereerst dienen de partners goede afspraken te maken waar de grenzen liggen van bondage en het toebrengen van pijn. Er dient een blindelings vertrouwen zijn. Het is de ‘sub’ die vooraf de grenzen vastlegt. Opvallend is dat de ‘sub’ of onderdanige dikwijls in het dagelijkse leven een geheel andere positie heeft. Het volledig onderwerpen aan de ander heeft dan een sterk erotisch effect.

Kinky seks wordt veel verward met sado masochisme. Het is eigenlijk de benaming van anders dan ‘normale’ of ‘buitensporige’ seks. Voorbeelden zijn sm-seks, fetisj, swingen, bondage, exhibitionisme en seks met meer dan één persoon zoals trio’s en orgies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *