Eropuit met 2: een aantal ideeën in eigen land

Een dagje of weekend erop uit met zijn tweeën: België is een wondermooi land met een eigenzinnige, unieke maar bovenal prachtige cultuur en natuur. Ingeklemd tussen het grote Frankrijk en het drukke Nederland biedt ons land ontelbare plekken die anderen misschien overslaan, maar die je misschien daarom juist moet ontdekken. Van het Kasteel van Bouillon in de Ardennen tot aan het Beaufort Beeldenpark aan de kust: België is anders. Rustig, bescheiden, doch zeker niet minder mooi. Men ziet het aan de gebouwen, aan het licht glooiende landschap. Men proeft de bieren en hoort op de autoradio dat de muziek smaakvol is.

Eropuit met 2 een aantal ideeën in eigen land
© Commons.wikimedia.org

De Vlaamse kust: beeldenpark en herinneringen aan de oorlog
Onze kust kenmerkt zich door de vele badplaatsen die verbonden worden door het Beaufort Beeldenpark. Op allerlei plekken zijn wonderlijke beelden te vinden. Er is hier echter ook veel gevochten in de twee wereldoorlogen. Veel plekken herinneren aan die confrontaties. Geen vrolijke aangelegenheid, wel heel indrukwekkend. Daarnaast kun je hier heerlijk uitwaaien op het strand en romantisch uit eten en overnachten.

Vespa tour in De Kempen
Over romantisch gesproken: in De Kempen kun je een Vespa huren en met zijn twee erop uit trekken langs de prachtige weidelandschappen en riviertjes van deze streek. Om het compleet te maken zorg je voor een kleedje, lekkere hapjes en een flesje wijn. En dan maar hopen dat het mooi weer wordt. Genieten!

Muzikaal Antwerpen
Je kent Antwerpen allicht van de Meir, het historische treinstation met daarnaast de Zoo. Maar weet je dat Antwerpen een legendarische pop- en rockscene heeft? Voor exclusieve concerten is er meer dan alleen het Sportpaleis, veel meer. De doorbraak in de negentiger jaren van onder andere de legendarische rockband dEUS heeft bijgedragen aan het hippe imago van de stad. K’s Choice, Zita Swoon en Triggerfinger zijn andere bekende Antwerpse bands, die wereldwijd erkenning genieten. Sterker: de Antwerpse muziekscene is sterk bevriend en verbonden met die van de Amerikaanse westkust. En nog steeds is in de Antwerpse concertzalen en cafés te zien en te horen dat de hedendaagse muziekscene veel te danken (en geleerd) heeft van deze grootheden. Om te weten waar je moet zijn, check je de concertagenda van Antwerpen.

Eropuit met 2 een aantal ideeën in eigen lan
© Commons.wikimedia.org

Godfried van Bouillon, islamitische kunst en natuurlijk bier!
Vanzelfsprekend bezoek je in Bouillon, in de Ardennen, het middeleeuwse Kasteel van Bouillon, waar je kunt ervaren hoe men daar in vroeger tijden leefde, of om een roofvogelshow te beleven op de binnenplaats. Maar ook het Musée Ducal is een lust voor het oog met haar verzameling islamitische en middeleeuwse kunst. En waar zouden we in België zijn zonder ons fantastische bier? In de brouwerij van Bouillon leer je hoe het bier gebrouwen wordt en proef je van het prachtige gerstenat. Proost!

Beleef Een Dag In Gent’ zoals Herman Brusselmans en kampeer overdekt!
De absurdistische schrijver Herman Brusselmans beschrijft in Een dag In Gent zijn avonturen in de stad, en op YouTube zijn er filmpjes te zien waarin Brusselmans verhalen vertelt over dit mooie stukje België. Rondwandelen alleen al is er een feest, evenals eten en drinken. En wanneer je wilt overnachten op een originele manier, check je in bij de Indoor Camping: een verzameling bijzondere slaapplekken, waaronder caravans. ‘Buiten’ je caravan zit je altijd droog. Grappig, gezellig en speciaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *