Een burn-out? Duik eens tussen de lakens

We leven in een hectische wereld en dat brengt heel wat welvaartsziektes met zich mee. Twee typische welvaartsziektes die de laatste jaren meer en meer mensen treffen zijn burn-outs en depressies. De oplossing volgens velen? Een doktersbezoekje en een kleine ton medicatie naar binnen werken. Nochtans zijn er ook andere manieren om een burn-out tegen te gaan. Een penisring kopen bijvoorbeeld.

Een burn-out Duik eens tussen de lakens
© Pixabay.com

Een sekspeeltje proberen

Eén van de grote wapens tegen burn-outs en depressies is intimiteit. Een factor die heel vaak als eerste aan de kant geschoven wordt als het in ons leven wat drukker wordt. Het is net dat gebrek aan intimiteit dat de deur openzet voor de crash. Het is dan ook belangrijk om tijdens de crash die intimiteit terug te vinden, hoe moeilijk het op dat moment ook lijkt. Een belangrijk deel van intimiteit tussen twee partners is seksualiteit en daar kunnen seksspeeltjes hun rol spelen. Natuurlijk hoeft dat dan niet per se een penisring te zijn, maar het zou wel kunnen helpen.

Uit de burn-out kruipen

Twee vaste ingrediënten bij het herstelproces van een burn-out zijn humor en fysieke activiteit. Als je fysiek bezig bent maakt je lichaam endorfines en dopamine aan. Deze stoffen (die ook wel bekend staan als de gelukshormonen) hebben een normaliserend effect op cortisol en laat dit net het hormoon zijn dat samenhangt met stress en burn-outs. Aan de meeste mensen wordt de raad gegeven te gaan sporten om endorfine en dopamine op te wekken, maar nog effectiever is om tussen de lakens te duiken. Niet alleen geniet je zo van de fysieke inspanning, maar bovendien wordt het hele positieve gevoel versterkt door de factor intimiteit.

Burnout
© Pixabay.com

Weg met de druk

De reden dat mensen met een burn-out seks links laten liggen is omdat ze het gevoel hebben dat het een taak is. Na een lange dag werken moet dat er ook nog eens bijkomen. Die druk geeft meteen al een negatief gevoel aan het hele gebeuren. Bekijk seks en intimiteit dan ook niet als een taak die moet gebeuren, maar als een oplossing die mee de goede richting induwt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *