De 3 beste keukenrobots van 2021

Zodra je iets meer in de keuken aan de slag gaat mis je al snel een keukenrobot. Het kneden met de hand is ook een optie, maar het gebruik van een keukenrobot maakt het leven vele malen makkelijker. Naast het kneden van deeg zijn de huidige keukenrobots met vele verschillende opties uitgerust. Van de mogelijkheid van het raspen tot aan pastarollers. Er zitten veel verschillen tussen de keukenmachines die op de markt beschikbaar zijn. Om wat meer overzicht te krijgen hebben wij alvast de drie beste keukenrobots voor je op een rij gezet.

De 3 beste keukenrobots
© Pixabay.com

KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125

Zeg je keukenrobot dan kom je automatisch uit bij KitchenAid. Dit Amerikaanse merk staat specifiek bekend om zijn machine voor in de keuken. Het vlagschip van dit merk is de keukenrobot KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125. Naast het prachtige design beschikt deze keukenrobot over een directe motor die veel kracht oplevert. Met de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125 wordt je dan ook niet snel in verlegenheid gebracht op dit gebied.

Als er een nadeel benoemd moet worden bij deze keukenrobot is het waarschijnlijk het gebrek aan accessoires. Naast de kneedhaak, deeggarde en platte menghaak krijg je namelijk niks meegeleverd. Ook het ontbreken van een extra deeg kom kan als nadeel worden gezien. Er is wel een heel arsenaal aan keukenmateriaal wat bijbesteld kan worden. Toch maakt de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125 dit kleine nadeel met verve goed. Naast zijn design is het gebruik van deze keukenrobot zo makkelijk, dat het voor iedereen mogelijk is om met dit apparaat om te gaan

Bosch CreationLine MUM58231

Ben je op zoek naar een iets voordeligere variant dan de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125? De Bosch CreationLine MUM58231 is een goede tegenhanger van deze duurdere variant. Op de motor hebben ze bij Bosch niet bezuinigd. De motor met 1000 watt vermogen zal je bij vrijwel elk gerecht bij kunnen staan. De standaard inbegrepen accessoires zijn ook ruim te noemen. Naast het standaard materiaal krijg je bij de Bosch ook onder andere een blender meegeleverd die je op de machine kan aansluiten. Ook een vleesmolen en foodprocessor zitten standaard inbegrepen.

De kom van deze keukenrobot kan wat aan de kleine kant zijn voor sommige gerechten. Daarnaast kan het ook even zoeken zijn waar alles hoort, de machine spreekt niet helemaal voor zichzelf op sommige punten. Toch is het een goede keukenrobot, zeker gezien zijn prijs.

De 3 beste keukenrobot
© Pixabay.com

Kenwood kMix KMX760BC

Bij Kenwood kMix KMX760BC is net zoals de KitchenAid veel tijd gestoken in het design. Ook is hij net zoals zijn Amerikaanse tegenhanger erg makkelijk in gebruik. Zo is er veel nagedacht om dit te verbeteren door bijvoorbeeld de vloeistoffen af te kunnen meten in de mengkom. Met zijn grote mengkom komt de krachtige motor ook goed van pas.

Qua accessoires ontbreekt het bij de Kenwood kMix KMX760BC ook aan standaard uitrusting. Met enkel een k-klopper, deeghaak en garde is dit zeer summier te noemen. Ook kan het bij deze keukenrobot wat lastiger zijn om de juiste accessoires te vinden. Echter voor de meeste gerechten is deze keukenrobot je beste vriend in de keuken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *