Hoe je zo verantwoord mogelijk geld kunt lenen

Het overkomt ons allemaal wel eens een keertje. Herken je dat? Zelf net niet genoeg hebben om dat wat je wil met eigen geld te financieren. Geld lenen kan dan een geweldige oplossing zijn. Maar zoals je begrijpt kunnen daar wel een paar risico’s aan vast zitten. Hoe leen je nou zo verantwoord mogelijk geld?

Hoe je zo verantwoord mogelijk geld kunt lenen
© Pixabay.com

Ga vooral niet te onbesuisd te werk. Neem de rust en de tijd om het een en ander te onderzoeken. Denk ook verder in de toekomst. Bekijk van tevoren goed of je niet over een tijdje gaat verhuizen of een baby verwacht. Of je een nieuwe studie gaat doen. Dat zijn allemaal zaken waar je goed rekening mee moet houden als je van plan bent voor de langere termijn een lening aan te vragen.

Lasten

De lasten, aflossing en rente, lopen immers altijd door. Ook als je ziek wordt of naar het ziekenhuis moet en om die reden niet in staat bent om voluit te werken. Bedenk ook goed hoe lang je denkt te gaan doen met het object wat je wil gaan aanschaffen. Als je daar maximaal 2 jaar mee denkt vooruit te kunnen, is het niet verstandig om daarvoor een lening voor 3 of 4 jaar aan te gaan. Ga ook geld lenen vergelijken om een juiste beslissing te kunnen nemen.

Geld lenen
© Pixabay.com

Sparen

Als je in het verleden hebt laten zien dat je heel goed kunt sparen, zal het geen probleem voor je zijn om de maandelijkse aflossingen na te komen. Dus als je dat van je zelf weet, is dat een hele geruststelling. Als dat niet het geval is, denk dan nog maar eens goed na over die lening. Maar als je er van overtuigd bent dat je de maandelijkse lasten ook op de langere termijn wel kunt dragen, is het aan te raden op zoek te gaan naar de voor jou goedkoopste lening. Vraag meerdere prijsopgaven op bij verschillende geldverstrekkers. Vergelijk de voorwaarden met elkaar en kies op die manier de beste persoonlijke lening. Ook is het slim om de totale kosten van de lening in kaart te brengen. Tel alle maandelijkse aflossingen over de gehele looptijd bij elkaar op en kijk op welk bedrag je dan uitkomt. Lenen is goed, maar zorg ervoor dat je niet in de problemen komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *