Een mooie bruid van top tot teen

Mijn grootmoeder zei altijd: “Je mag de mooiste jurk ter wereld dragen, als je haar niet goed zit en je schoenen zijn lelijk, dan lijkt het helemaal nergens op.” En gelijk had ze. Met deze wijze raad in het achterhoofd, ga ik vandaag op zoek naar de belangrijkste details van mijn bruidsoutfit. Mijn oma zal niet aanwezig zijn op de mooiste dag van mijn leven. Maar mocht ze mij kunnen zien, dan zal ze fier zijn op haar schitterende kleindochter.

Een mooie bruid van top tot teen
© Beautifulbrideshop.nl

Een mooie bruid van top …

Niet alleen de kapper zal extra zijn best moeten doen, maar ook de haaraccessoires moeten zorgvuldig gekozen worden. Het belangrijkste van allemaal is de sluier. Op mijn trouwdag wil ik een sluier! Ik sta niet voor het altaar zonder sluier! Als ik van de trappen van het stadhuis schrijd, wil ik over mijn sluier vallen! Ik kies eerst de sluier en dan zoek ik de bruidsjurk die er het beste bij past. Neem ik een maagdelijk witte? Kies ik een satijnen rand of laat ik hem puur? Neem ik er een met kant of met parels of met strass of … ? Een lange tot op de grond, een middellange tot aan mijn middel of eentje tot op de schouder? Was mijn grootmoeder maar hier!

Laat de sluier eventjes terzijde. We focussen op iets anders. Een juweel voor in mijn haar, dat zou ook wel mooi zijn. Zo’n tiara lijkt me beeldig. Een haarstreng is anders ook niet mis. En die haarspelden dan! Zo simpel, maar zo verfijnd. Nu begin ik al te twijfelen of ik wel een sluier zou dragen. Zou zo’n haaraccessoire te combineren zijn met een sluier? Ik heb geen flauw idee. Gelukkig heb ik een bruidswebshop gevonden met massa’s foto’s. Vandaag kom ik mijn sofa niet uit: dekentje op mijn benen, laptop op mijn schoot, theetje erbij en inspiratie opdoen.

Bruidsschoenen
© Beautifulbrideshop.nl

… tot teen

Als ik er in slaag om een keuze te maken uit de vele sluiers en haaraccessoires, dan moet een paar bruidsschoenen kiezen toch ook wel een haalbare uitdaging zijn. Alhoewel … ‘Producten 1-24 van 292’ zegt de webpagina. En de eerste drie paar op de bovenste lijn vallen al volledig in mijn smaak. Ik kan nog niet kiezen tussen 3 paar! Zo’n riempje vind ik mooi; dat mag er zeker aan zijn. Een sandaal, een schoen met open teen? Nee, ik wil gesloten trouwschoenen. Kijk eens aan! Er zijn zelfs exemplaren met een lage hak en toch zo elegant. Of een sneaker? Ik neem een sneaker! Ik neem een witte of een roze met glitters. Die vind ik ook wel leuk. Of nee, ik neem die pumps, die met de gouden hak, zonder riempje, met die pareltjes erop of met het zilveren randje … Aaaaargh!

Heb jij net zo veel keuzestress als ik? Maak je niet druk. Ik ben even gaan liggen en ben tot het besef gekomen, dat ik geen foute keuzes kan maken. Welke top of teen ik ook kies, ik zal er achteraf geen spijt van hebben. En op mijn trouwdag zal ik schitteren, oma. Daar ben ik zeker van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *