De nieuwe iPhones maken – met vertraging – hun opwachting

Apple komt dit najaar met de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. De line-up bestaat totaal uit vier verschillende toestellen, vermoedelijk allemaal met 5G. Deze 5G iPhones zijn de eerste toestellen die de snellere mobiele netwerken ondersteunen. Ofschoon september de jaarlijkse releasedatum is wordt de iPhone waarschijnlijk pas een maand later in oktober gepresenteerd.

De nieuwe iPhones maken – met vertraging - hun opwachting
© PxHere.com

iPhone 12
Het nieuwe vlaggenschip van Apple komt in eerste instantie in twee formaten: de iPhone 12 Pro en de grote versie de iPhone 12 Pro Max. De huidige iPhone 11 Pro heeft een schermgrootte van 5,8 inch. Het scherm van de iPhone 12 Pro groeit naar 6,1 inch. Daarmee is hij even groot is als het basismodel: de iPhone 12. De iPhone XS Max en iPhone 11 Pro Max hebben tot nu toe de grootste schermen, echter de 12 Pro Max gaat daar overheen met 6,7 inch.

Behuizing
De iPhone 12 zal opnieuw een glazen voor- en achterkant met een metalen frame hebben met scherpe randen en vlakke zijkanten in plaats van de afgeronde hoeken die we sinds de iPhone 6 zien. Een extra bescherming voor de kwetsbare behuizing is aan te bevelen. Een iPhone 12 hoesje van Casimoda zorgt niet alleen voor de nodige bescherming, maar biedt ook een schitterend design.

De nieuwe iPhones maken – met vertraging - hun opwachtin
© PxHere.com

5G-chip
Een belangrijke reden voor de iPhone 12 Pro, is de ondersteuning van 5G. Dit netwerk wordt de standaard en is sneller dan 4G. Waarschijnlijk hebben alle iPhone 2020-modellen een 5G-chip. De camera van de iPhone 12 Pro heeft de drievoudige cameralens met een extra dieptesensor. Hierdoor kan de iPhone beter overweg met augmented reality.

Prijzen
Op dit moment betaal je voor de vlaggenschepen van Apple € 1159 of € 1259. Ofschoon de nieuwe 5G-chip zorgt voor hogere productiekosten is de verwachting dat de prijzen van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max ondanks de grotere schermen gelijk blijven. Dit betekent dat de 6,1 inch iPhone 12 Pro € 1.159 gaat kosten. Voor de 6,7 inch iPhone 12 Pro Max wordt de prijs waarschijnlijk € 1.259. Van de 5,4 inch iPhone 12 wordt op een prijs van ongeveer € 769 gerekend. Zijn grotere broer van 6,1 inch kost ongeveer € 869.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *