De voordelen van een refurbished iPhone

Er zal binnenkort vast wel weer een nieuw model iPhone op de markt komen, en grote kans dat deze binnen een dag is uitverkocht. Misschien dat jij ook wel het allernieuwste model wilt, maar deze veel te duur vindt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven, zoals een refurbished iPhone. Zelfs de nieuwere modellen zijn tegenwoordig refurbished te verkrijgen, en je betaald er ook nog eens een stuk minder voor!

De voordelen van een refurbished iPhone
© Pixabay.com

Je bespaart veel geld

De term refurbished duidt aan dat de producten al eens zijn gebruikt, maar voor de verkoop worden opgeknapt. Kapotte onderdelen worden direct vervangen, het toestel wordt grondig schoongemaakt en de software wordt geupdate. Zo lijkt hij weer zo goed als nieuw. Eigenlijk is het enige verschil met een nieuwe iPhone de prijs. De refurbished variant is stukken goedkoper dan wanneer je hetzelfde model nieuw aanschaft via Apple zelf. Daarom kun je beter refurbished iPhones kopen, omdat het je al gauw zo’n €300 kan besparen. En dat terwijl een refurbished iPhone verder zo goed als nieuw is!

Je krijgt meer garantie

Wist je dat een refurbished iPhone soms niet eens is gebruikt? Het komt regelmatig voor dat de smartphone namelijk is teruggestuurd, omdat bijvoorbeeld de doos kapot is gegaan in de post. En wanneer een iPhone wordt teruggestuurd, mag deze niet meer als nieuw worden verkocht. Ook kunnen refurbished iPhones uit een voorraadoverschot zijn overgebleven. Dat betekent dat het dus zomaar kan zijn dat je daadwerkelijk een geheel nieuw exemplaar koopt wanneer je voor refurbished kiest. Hoe dan ook kan elke iPhone op den duur gebreken tonen, en dan is het natuurlijk fijn wanneer je genoeg garantie hebt. Veel aanbieders van refurbished iPhones bieden 1 tot zelfs 2 jaar garantie, wat meer is dan bij Apple zelf!

De voordelen van een refurbished iPhon
© Pixabay.com

Je bent duurzaam bezig

Tot slot is een refurbished iPhone duurzaam. Het produceren van nieuwe apparaten is slecht voor het milieu, en de refurbished iPhone die je aanschaft was anders bij het afval terecht gekomen, wat ook weer niet goed is voor het milieu. Zo ga je dus niet alleen voor voordelig, maar ook voor duurzaam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *