De voordelen van een kunstgras mat

ras in je tuin is eigenlijk onmisbaar. Het staat immers veel gezelliger dan koude tegels en ziet er ook nog eens natuurlijker uit. Daar worden we als mens vanzelf vrolijker van. Maar veel mensen zien er tegenop om gras in te zaaien omdat ze dan ook vastzitten aan een wekelijkse maaibeurt, dorre stukken in het gras en bij droge periodes moeten sproeien. Toch is dit helemaal niet meer nodig. Een kunstgras mat kopen is namelijk een prima alternatief.

De voordelen van een kunstgras mat
© Pixabay.com

Weinig onderhoud

Al die nadelen die zojuist werden genoemd zijn bij kustgras niet aan de orde. Je hoeft het immers niet te maaien of water te geven. Even de vallende blaadjes eraf plukken en je bent klaar en die vallen gelukkig niet het hele jaar! En het maakt het helemaal leuk als het droog wordt en overal de gazonnetjes bruin verkleuren. Niet met jouw kunstgras mat, want die blijft gewoon groen…

De juist grasmat voor iedere toepassing

Er zijn diverse soorten grastapijten te koop. Niet alleen wat betreft prijs, maar ook echt qua kleur (er zijn zelfs andere kleuren dan groen!), hoe het eruit ziet en wat erop gedaan kan worden. De eisen van een siergazonnetje liggen immers veel lager dan de eisen van een sport- of speelveld. Zo weet je zeker dat jouw grastapijtje er precies zo uit ziet als jij wilt en dat ook de komende jaren zo blijft doen.

Altijd mooi

En misschien wel de allerleukste: wat er ook gebeurt qua zon, regen of juist droogte, jij hebt een groen gazonnetje. Geen kale plekken of een compleet verwilderde tuin als je terugkomt van vakantie. De buurjongen hoeft niet te komen maaien als jij een paar dagen op stap bent en jij hebt niet de stress dat je nodig zou moeten maaien als alles veel te nat is om te kunnen maaien…

De voordelen van een kunstgras ma
© Pixabay.com

Moeilijke grondsoorten

Gras groeit bijna overal. Toch zijn er grondsoorten waar gras minder mooi groeit. Heb jij net de pech dat je op zo’n grond je tuintje hebt gepland, dan kan je nu dus toch genieten van een mooi gazonnetje!

Gewoon lekker spelen

En wil je de (klein-) kinderen gewoon lekker kunnen laten spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je grasveldje er niet meer mooi uitziet? Ook dan is kunstgras een uitkomst. Kies in zo’n geval voor kunstgras voor een speelveldje. En wil je je tuin eigenlijk gewoon omtoveren tot een kinderparadijsje (of een deel ervan), dan zou je ook eens kunnen kijken naar gekleurd gras!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *